Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hra vypíná PC

Od: malin odpovědí: 10 změna:
Krásný den.
Potřeboval bych poradit.
Mám R7 5700x, RTX 3090, B450 MSI Gaming plus, 32gb ram 3600MHz HyperX furry RGB, 1tb M.2 Crucial P3 plus, 1000w zdroj CoolerMaster 80+platinum, 360mm AIO Akasa.
Ve naprosté většině případů je vše v pořádku. Furmark i CineBench 50-60°C, všechny hry jedou, fps podle očekávání.
Ale když zapnu Rust (přes Steam) tak se celý PC do dvou minut bez varování vypne.
Napadá vás důvod? Případně řešení?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

nevyhazuje to grafika? přehřátá?

malin
hodnocení

Děkuji za odpověď.
Ale je naprosto mimo... Četl jste tu otázku? Píšu, že GPU ma ve Furmarku teploty 50-60°C.
Jak by se mohla přehřát v hře, která tu kartu nemůže vytížit ani zdaleka tolik jako stresstest. Navíc vždy do dvou minut..

jirko*
hodnocení

0x

Někde tam dole po kliknutí na odkaz je popsání určitých problém (issues fixed), třeba něco pomůže.

pcgamingwiki.com/...

Pro zajímavost zkusit třeba toto: Add launch option

Right-click on the game in your Steam library and select Properties.

Select Set Launch Options and enter: -force-d3d11

jirko*
hodnocení

0x

Tady je o tom větší diskuze a taky píšou něco o 2 minutách... Ale zas máte 1000W zdroj, tak nevim. Ale píšou u toho, že to je PSU.. Zkuste i jiné hry, nebo i hry, u kterých nemusíte být připojen k internetu..

reddit.com/...

malin
hodnocení

Zdravím. Děkuji za snahu, ale píšu, že všechny ostatní hry jedou podle očekávání.
Dokonce jsem vypsal dva stress testy, které ten PC vytíží víc, než by mohla jakákoliv hra...

hodnocení

0x
To zní jako přehřívání, jsou všechny chladiče čisté a pasta nová?
malin
hodnocení

Četl jste to vůbec?
Píšu, že ve Furmarku i CineBenchR23 jsou teploty 50-60°C.
A že všechny ostatní hry jedou bez problému.
Pouze Rust ten PC vypne během 1-2 minut.
V čem tohle zní jako přehřívání?

Chováš se tady jak vůl vůči lidem kteří ti chcou poradit. Sice o stress testu píšeš. Ale teploty při zapnutí Rustu jsi změřil nebo ne? PC se ti vypíná při Rustu a ne při stress testech tak tady nemávej se stresstestama.

pepeek
hodnocení

0x
Zkusil bych se podívat do prohlížeče událostí ve windowsu jestli tam bude něco konkrétního. Určitě bych zkusil aktualizovat bios a odinstalovat ovladače grafiky pomocí DDU a znovu je nainstalovat ze stránek nvidie. Pár topiců se stejným problémem u rustu jsem našel na redditu a píšou tam rady s tím biosem a reinstalací ovladačů + vysunout a znovu zasunout grafiku což si myslím že nemůže mít vliv. Blbě tam dát nejde a sama nevyskočí *zmateny* Pak je jedině problém v přehřivání nebo závada na zdroji.

ivan*
hodnocení

0x

Kouknul jsem na net a tato hra to dělá hodně lidem. Zcela jistě mají jiné sestavy a když ti vše ostatní jde na vině je ta hra. Můžeš si pohledat řešení a všechna je vyzkoušet a nebo to prostě nehrát. Občas se i mně stalo že sem tam nějaká hra nešla. Vetšinu jsem sice rozchodil nějakou maličkostí, ale věř že něco málo ne. Než abych se trápil to prostě oželím. Jinak tu tvojí sestavu jsem našel na youtube a jde to na ní dobře ta hra.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]