Dobrý večer, dnes odpoledne jsem do svého počítače nainstaloval Windows 7 Home Premium a překvapilo mě, že aktivace pomocí telefonu byla zcela zdarma. Tak se chci zeptat, zda je to normální? Pokud ano, tak proč je aktivace pomocí telefonu zdarma, když product key stojí klidně i několik tisíc?
A to jste aktivoval čistou instalaci z originálního instalačního média? Na počítači, kde dřív žádná licence Windows 7 nebyla aktivována? "Aktivaci po telefonu nelze použít pro prvotní aktivaci. Aby proběhla aktivace úspěšně, Váš hardware již musí být u společnosti Microsoft registrován." Tím pádem na to počítači už byl Windows 7 někdy dřív aktivován a proto nebyl problém jen aktivovat znovu.
windows
Ano, aktivoval jsem čistou instalaci z originálního instalačního DVD kupovaného někdy v roce 2011 na počítači, kde už bylo stejné DVD jednou použito. Od té doby jsem už ale hardware v počítači dost měnil, takže i kdyby byl u Microsoftu zaregistrovaný ten původní, tak už by se to s aktuálním stejně zcela neshodovalo... Proto se mi zdá divné, že aktivace pomocí telefonu úspěšně proběhla. Původní product key jsem už použít nemohl, protože štítek je již nečitelný.
windows
Ještě jsem zapoměl dodat, že nedávno se mi podařilo pomocí telefonu aktivovat Windows XP na počítači, kde nikdy nainstalované nebyly. A to se mi zdá ještě divnější a začínám přemýšlet, zda to není přímo nějaká chyba Microsoftu a nebo jestli to není prostě tím, že ani jeden ze zmíněných OS už namá podporu a tak jde prostě aktivovat zdarma. Co si o tom myslíte vy?
Aktivace Windows, je vlastně rozlišení konkrétní instalace (HW i SW) její registrace a hlavně ověření, že byla licence zaplacená, kdyby nebyla, aktivace se nepovede. Takže "zdarma" to rozhodně není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.