Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč je aktivace Windows pomocí telefonu zdarma?

Od: windows odpovědí: 12 změna:
Dobrý večer, dnes odpoledne jsem do svého počítače nainstaloval Windows 7 Home Premium a překvapilo mě, že aktivace pomocí telefonu byla zcela zdarma. Tak se chci zeptat, zda je to normální? Pokud ano, tak proč je aktivace pomocí telefonu zdarma, když product key stojí klidně i několik tisíc?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdosi
hodnocení

2x

Protože Windows jsou drahé i zdarma *smich*

hodnocení

1x
A to jste aktivoval čistou instalaci z originálního instalačního média? Na počítači, kde dřív žádná licence Windows 7 nebyla aktivována?
"Aktivaci po telefonu nelze použít pro prvotní aktivaci. Aby proběhla aktivace úspěšně, Váš hardware již musí být u společnosti Microsoft registrován."
Tím pádem na to počítači už byl Windows 7 někdy dřív aktivován a proto nebyl problém jen aktivovat znovu.
windows

Ano, aktivoval jsem čistou instalaci z originálního instalačního DVD kupovaného někdy v roce 2011 na počítači, kde už bylo stejné DVD jednou použito. Od té doby jsem už ale hardware v počítači dost měnil, takže i kdyby byl u Microsoftu zaregistrovaný ten původní, tak už by se to s aktuálním stejně zcela neshodovalo... Proto se mi zdá divné, že aktivace pomocí telefonu úspěšně proběhla. Původní product key jsem už použít nemohl, protože štítek je již nečitelný.

windows

Ještě jsem zapoměl dodat, že nedávno se mi podařilo pomocí telefonu aktivovat Windows XP na počítači, kde nikdy nainstalované nebyly. A to se mi zdá ještě divnější a začínám přemýšlet, zda to není přímo nějaká chyba Microsoftu a nebo jestli to není prostě tím, že ani jeden ze zmíněných OS už namá podporu a tak jde prostě aktivovat zdarma. Co si o tom myslíte vy?

hodnocení

1x
Právě proto že jste za licenci zaplatil x tisíc, tak je jeden telefonát zdarma nezrujnuje.
Kolikrát ročně aktivujete Windows přes telefon?
Takto ta otázka ale zrovna myšlena nebyla ;)
Jo sorry "aktivace" mně už to dnes nepřemýšlí :-D

hodnocení

1x

Zřejmě jste to aktivoval na počítači, na kterém už Windows 7 byly kdysi nainstalované a koupené a tou aktivací se to jen ověřilo.

kmet
hodnocení

0x

Aktivace Windows, je vlastně rozlišení konkrétní instalace (HW i SW) její registrace a hlavně ověření, že byla licence zaplacená, kdyby nebyla, aktivace se nepovede. Takže "zdarma" to rozhodně není.

hodnocení

0x
Protože se to googlu vyplatí aby o vás věděl co nejvíce informací a pak vám servíroval cílené reklamy.
Googlu? Windows? Eh?
windows

Windows Googlu opravdu nepatří. A aktivací systému mi opravdu Microsoft nezačne servírovat cílené reklamy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]