Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

OneDrive - kde udělali soudruzi s NDR chybu?

Od: hans odpovědí: 8 změna:

Potřeboval jsem, aby dva PC , které se nacházejí mimo interní sít měli přístup k pár dokumentlům na serveru. Bohužel mě napadlo použít pro tento učel OneDrive od Microsoftu.V podstě mám na třech PC OneDrive a ty přes něj sdílí obsah adresář "Sdilene Dokumenty".
Problém je, že do sdílení na OneDrive se záhadně přidávaji další složky jako Dokumenty, Přílohy a Plocha . Z počátku jsem podezříval uživatel, že je nějak do sdílení sami přidali, ale dnes jsem byl sám svědkem, že se na OneDrive objevila ve sdileni složka Dokumenty a Přílohy aniž by uživatel na daném PC cokoliv dělal s Onedrive nebo je kopiroval do složky OneDrive. Když jsem se dival na Onedrive MS na logovani kdo odkud dane složky vytvořil kašle, nebo ja tuto informaci nenašel a jsem tim poněkud rozladěn, fakt mě nebaví řešit, že se v cloudu záhadně objevuji data co tam nemají co dělat.

Netušíte v čem by mohl být problém?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

4x

Mno, myslím, že je základní myšlenkou a funkcí onedrive, aby "všechna data" byla dostupná odkudkoli. Pokud to chce uživatel jinak, musí to podle toho nastavit. Jinak naspáno, problém jiný, než v nastavení a nebo nereálném očekávání neni.

hans
hodnocení

Já samozřejmě už několikrát nastavil, že jedné co chci sdílet je adresář "Sdilene dokumenty" vše ostatní jsem vypl a opakovaně smazal z coudu. Přesto se, a to opakovaně, mezi sdílenými objevují další nikým nechtěné a jak jsem dnes zjistil ani nenastvené složky. Dnes to byla složka Dokumenty a Přílohy a nasdileli se v době ,kdy s PC nikdo nepracoval a tak to nastavit nemhl ani omylem.

Fakt je mi záhadou proč a podle jakého kliče to MS losuje.

hodnocení

3x

Problém je v jiném přístupu k Onedrivu dle operačního systému. Zatímco na Win10 se jednalo o speciální složku, případně ji šlo určit, ve Win11 pod Onedrive prakticky spadá celý uživatelský profil... proto je tam plocha, dokumenty, atd.

hans
hodnocení

V mém případě jde o 2x Win10 Pro a 1x Windows Server 2016.

Osobně mi příjde šílné už jen to, že si cokoliv a tím cokoliv myslím i uživatel "omylem" může nasdílet data a ty pak litaji kdesi po serverech MS. Zrovna přidávání a odebírání sdílených složek v OneDrive by mělo být něco co by mělo být v defaultu umožněnno jen s právý administrátora.

Tenhle odezdi kezdizmus mě fakt dojimá až k slzám, MS zřejmě nějak sám nasdíli 1.7GB dat naších zaměstnaců je to OK, na druhou stranu, já mam mail na gmailu a google mi ho blokoval, protož jsem se v jeden den přihlásil v Evropě, v Africe a v Asii, což googlu přišlo podezřelé.

hodnocení

1x

Standardní chování různých operačních systémů.

Zkuste si třeba k mobilu s androjtem připojit flešku - okamžitě jsou na ní vytvořeny zmíněné složky, je teda fakt, že prázdné. Ale otravuje to. Nebo strčte flešku do smart TV, hned na ní telka něco flákne.

kdosi

Nebo si připojte flešku k Linuxu a on vám tam udělá jen to, co si sám řeknete *smich*

hodnocení

0x
Chyba na straně MS, nechávají synchronizovat i data o která uživatel nestojí. Zkuste jinou službu na cloud.

hujer
hodnocení

0x

Kde udělali soudruzi z NDR chybu nevíme , ale víme, žes jí udělal hned v nadpisu otázky z NDR 2.pád češtin

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]