Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč není Picasa na disku F?

Od: misa503® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.

Mám aplikaci Picasa na disku F, ale když spustím aplikaci - načítání fotek proběhne normálně, tak se mi objeví v programu Win Dir Stat - je pro disk C - je vidět v příloze, že mi Picasa zabírá místo na disku C.

Proč je tomu tak?

Schválně jsem si program Picasa dal na F , aby mi ty fotky v programu Picasa nezabíraly místo na disku C.

Prosím o radu co udělat, abych již stažené fotky přes Picasa neměl v programu Win Dir Stat , teda na disku C.

Děkuji za případné nápady

Proč není Picasa na disku F?
Proč není Picasa na disku F? #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, obecně - u většiny programů, kde se něco tvoří, si lze určit/vybrat kam se má ukládat. Tedy, v nastavení programu Picasa někde bude možnost volby složky, kterou chcete používat pro fotky (tu složku si nejdříve prázdnou/novou vytvořte a potom ji v nastavení programu pro ukládání zvolte). Zdravím!
doplněno 16.01.24 16:46: misa503 - v OS Windows je normální instalovat programy na oddíl C do Program Files. Potom si jako první hned po instalaci a spuštění projít nastavení toho nového programu a vše si vyladit dle svého (např. si zvolit ono úložiště pro výtvory/soubory/fotky na oddíl F).
doplněno 16.01.24 17:02: misa503 - vidím, že ten program nemáte na oddílu C, kde měl být instalován a jen ukládací složku jste měl zvolit na oddílu F (nikoliv na oddíl F instalovat celý program). Smažte ručně vše od Picasa, použijte CCleaner pro vyčištění registru a instalujte program znovu do Program Files (a uloženky nastavit do složky na oddílu F).
hodnocení

Tak to přesně jsem udělal u dalších jiných programů - zvolil jsem disk F. To stejné i u Picasa. Je i vidět, že Picasa je na disku F.

Bohužel se ale ukládají fotky stále na C , což je vidět v tom programu -- druhý obrázek.

Také je zajímavé, že jsem nikde nenašel v programech na PC Picasa - kdybych jej chtěl třeba odinstalovat - smazat

hodnocení

2x

Fyzické umístění samotné aplikace nijak nesouvisí s pracovními složkami, které bych očekával, že se budou ve výchozím stavu nacházet v profilu uživatele, tedy obvykle na disku C. Pokud si matně vybavuji, u aplikace Picasa ale bylo možné pracovní složky nastavit, případně importovat další (bylo možné pracovat s více složkami obrázků současně), nicméně vývoj Picasa byl ukončen před mnoha a mnoha lety a bohužel už jej nemám na počítači, abych to mohl prakticky vyzkoušet.

hodnocení

Tak mě napadlo se podívat na správce složek u Picasa. Protože se jedná o fotky, tak je zbytečné hledat pomocí Picasa fotky kde nejsou. Zakázal jsem tedy disk C a dokumenty. Nyní jsem se koukal a v programu WinDirStat již Picasa nikde není a nezabírá mi Picasa žádné místo na C. Tak dobrý.

Proč není Picasa na disku F? #3
hodnocení

A hned mi přiskočilo více místa na disku C.

Při zaškrtnutí disku C a dokumentů - stahování - jsem měl dříve hodnotu na C kolem 150 GB volných

Proč není Picasa na disku F? #4
Proč není Picasa na disku F? #5
ben®
misa503 - tak vidíte, jaké jste zde dostal dobré rady.
hodnocení

Vždycky zde dostávám dobré rady. Moc všem děkuji. Často je to i inspirace - pak metody pokusu a omylu a daří se celkově. Už jsem měl disk C i červenou čáru, tak jsem zbytečnosti přesunul. Dnes hodně místa na C. Hlavní bylo zjistit co přesunout můžu aby se nezhroutil systém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]