Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Upravená disketa s SD kartou

Od: host odpovědí: 16 změna:
Na YouTube jsem zahlédl jak někdo upravil disketu - vložil do ní SD kartu a mechaniku upravil aby zvládla přečíst paměťovku. Zajímalo by mě, jaký je přesný postup úpravy.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Borec rozkuchal floppynu,harakiri způsobem tam narval pajšl z čtečky karet, sd kartu nalepil do diskety. Podle mého skromného názoru to je maximálně nespolehlivé řešení naprosto postrádající smysl. Tedy mimo sběru počtu shlédnutí...

hodnocení

1x

To se zeptej autora toho videa na youtubu.

Jestli máš disketovou jednotku a diskety, tak snad víš jak tam máš disketu vložit.

Jestli máš paměťovou kartu, tak si k ní kup čtečku na paměťové karty.

Kombinovat techniku 20roků starou s aktuální technikou je asi možné, ale nevím jaký to může mít smysl.

Na videu se pomocí střihu a efektů dá vytvořit cokoliv, co je ve skutečnosti úplná blbost. Takže nevěř všemu, co uvidíš nebo najdeš na internetu.

Tohle bylo naprosto normální reálné video.
Sice postrádá smysl (jinde tu "disketu" nenačte a jinou disketu u sebe taky ne), ale na body na internetu to asi stačilo.
Prostě do diskety nacpal SD kartu a do vykuchané disketovky čtečku karet a upravil kontakty tak, aby mi na ně SD karta při vložení diskety dosedla.

@mikihans... Tak větší bizár by bylo předělat SDHC kameru na disketovku. Tak, jak se i vyrábělo :-D

janyhusak
Bože, to je debilní reklama...

Všechny reklamy jsou debilní. Musí se vrýt do paměti potencionálních zákazníků.

Kdyby nebyla reklama debilní, nikdo by jí nevěnoval pozornost. Jednou jsem viděl na domě ceduli "Na prodej", s obráceným "N" (jako v azbuce). Je to dobrých 10 let a dodnes si ten dům pamatuju. Kdyby tam bylo "N" normální, asi bych na to zapomněl po pár vteřinách (pokud bych tu ceduli vůbec zaregistroval).

O tom to je. Viz. reklamy na Alzáka

jirib
hodnocení

1x
A na co je to dobré...?
Čtečka karet do USB,stojí pár korun...
Řadič disketové mechaniky je pomalý...snad IDE 16/33...

ml1
hodnocení

0x

Disketovka na SD karty nebo flešky se normálně prodává. Nemám s tím zkušenost. Ale prostě elektronika té disketovky musí pro počítač fungovat, jakoby to byla disketovka i když nečte z magnetického kotoučku, ale z flešky.

Viděl jsem na tohle téma víc článků a říkal jsem si, že kdybych víc dělal se staršími počítači, že by se mi něco takového vyplatilo (cena se pohybovala obvykle od 20 do 40 dolarů). Někde bylo diskutované třeba omezení, že to zvládne emulovat jen 3.5" HD (1,4MB) diskety a ne třeba DD (720 kB) nebo 5.25" diskety (nemluvě o různých UHD na kterých se třeba dodával windows 95).

ajne

GoTek. Umí to i DD, záleží taky, jaký FW se použije a pro jaký stroj se to bude používat. Může to ale mít problém s ochranami či alternativním přístupek k disketě, které mechanické jednotky zvládaly. Něco málo zde:

root.cz/...

smode2
hodnocení

0x

Jestli upravoval mechaniku pro něco takového:

pop.h-cdn.co/...

tak je to takový nesmysl, že větší jsem snad ani neslyšel.

Co se týká úpravy pro běžné mechaniky, součástí diskety by musel být kromě čtečky jednočip s patřičným programem + napájení lithiovým článkem. Na místě čtení a zápisu v mechanice pak nějaké ploché magnetické hlavy. Ale stejně by to bylo k ničemu, protože by byl neustále problém s alokováním konkrétního místa (využít jen 1.457kB je k ničemu).

Raději koukněte na Indy s jejich perpetuum mobile :)

kare
hodnocení

0x

Tak to jste asi nekoukal moc pozorně.

smode2

Perfektní*smich*aneb proč si kupovat kapesní sd>usb čtečku za 19,- Kč když můžu zabít daleko více času a peněz tímhle nesmyslem:-D

hodnocení

0x

*sok* Můžete dát odkaz na to video? Podle mě je to nesmysl. Diskety mají magnetický záznam, prováděný mechanicky, SD karty mají záznam čistě elektronický. Je to podobné, jako byste chtěl nahrát soubor MP4 na klasický kinofilm.

doplněno 16.01.24 13:15:

Aha, takže není to tak, že by disketová mechanika uměla přečíst SD kartu. Jde o totální vybrakování mechaniky a její předělání na čtečku SD karet. Není mi teda moc jasné, k čemu je to dobré *zmateny*.

Mimochodem, na tom videu je fušeřina, srovnatelná s výkonem Pata a Mata *blee*.

Podle mě je to jen taková nostalgie pro nadšence. Fetish do HW starých počátačů :-D.

Podobně, jako je to s MC kazetami jako MP3.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]