Nejste přihlášen/a.
To se zeptej autora toho videa na youtubu.
Jestli máš disketovou jednotku a diskety, tak snad víš jak tam máš disketu vložit.
Jestli máš paměťovou kartu, tak si k ní kup čtečku na paměťové karty.
Kombinovat techniku 20roků starou s aktuální technikou je asi možné, ale nevím jaký to může mít smysl.
Na videu se pomocí střihu a efektů dá vytvořit cokoliv, co je ve skutečnosti úplná blbost. Takže nevěř všemu, co uvidíš nebo najdeš na internetu.
@mikihans... Tak větší bizár by bylo předělat SDHC kameru na disketovku. Tak, jak se i vyrábělo
Kdyby nebyla reklama debilní, nikdo by jí nevěnoval pozornost. Jednou jsem viděl na domě ceduli "Na prodej", s obráceným "N" (jako v azbuce). Je to dobrých 10 let a dodnes si ten dům pamatuju. Kdyby tam bylo "N" normální, asi bych na to zapomněl po pár vteřinách (pokud bych tu ceduli vůbec zaregistroval).
Disketovka na SD karty nebo flešky se normálně prodává. Nemám s tím zkušenost. Ale prostě elektronika té disketovky musí pro počítač fungovat, jakoby to byla disketovka i když nečte z magnetického kotoučku, ale z flešky.
Viděl jsem na tohle téma víc článků a říkal jsem si, že kdybych víc dělal se staršími počítači, že by se mi něco takového vyplatilo (cena se pohybovala obvykle od 20 do 40 dolarů). Někde bylo diskutované třeba omezení, že to zvládne emulovat jen 3.5" HD (1,4MB) diskety a ne třeba DD (720 kB) nebo 5.25" diskety (nemluvě o různých UHD na kterých se třeba dodával windows 95).
Jestli upravoval mechaniku pro něco takového:
tak je to takový nesmysl, že větší jsem snad ani neslyšel.
Co se týká úpravy pro běžné mechaniky, součástí diskety by musel být kromě čtečky jednočip s patřičným programem + napájení lithiovým článkem. Na místě čtení a zápisu v mechanice pak nějaké ploché magnetické hlavy. Ale stejně by to bylo k ničemu, protože by byl neustále problém s alokováním konkrétního místa (využít jen 1.457kB je k ničemu).
Raději koukněte na Indy s jejich perpetuum mobile
Můžete dát odkaz na to video? Podle mě je to nesmysl. Diskety mají magnetický záznam, prováděný mechanicky, SD karty mají záznam čistě elektronický. Je to podobné, jako byste chtěl nahrát soubor MP4 na klasický kinofilm.
Aha, takže není to tak, že by disketová mechanika uměla přečíst SD kartu. Jde o totální vybrakování mechaniky a její předělání na čtečku SD karet. Není mi teda moc jasné, k čemu je to dobré .
Mimochodem, na tom videu je fušeřina, srovnatelná s výkonem Pata a Mata .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.