Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aukci - kupující chce po mě e-mail

Od: chuta odpovědí: 17 změna:
Zdravím,
Začínám s aukrem. Vložil jsem tam jeden inzerát na starší PC sestavu, přišla mi odpověď, že to daná osoba koupi, ale ze potřebuje e-mail, kvůli dokončení kroku zaslání přes balikovnu.
Ovšem aukro blokuje posíláni e-mailových adres, nejspíš z nějakého dobrého důvodu. Muže se jednat o to ze mě kupující chce například namotat, nic nekoupí a jen mi začne posílat nějaké virové e-maily na můj mail nebo tak něco? Děkas

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Upřímně netuším, proč by kupující měl potřebovat váš e-mail pro zaslání před Balíkovnu, když to budete přes tu Balíkovnu posílat vy, ne? Kupující má čekat, až to vy pošlete a ono mu to přijde. Spíš vy budete potřebovat e-mail příjemce, na který mu pak chodí informace ohledně zásilky na cestě.

halamus
hodnocení

5x

Vyhrál ten vykuk aspoň aukci? nebo jen tak trollí?

hodnocení

4x

Posle vam mailom odkaz na falosnu balikovnu, skusi vam vykradnut kartu a ucet.

hodnocení

4x
Na komunikaci s vámi má zprávy přes aukro, nic mu nebrání předmět koupit. Až ho koupí, tak mu váš mail aukro přepošle.
Ale teď ho nepotřebuje a není důvod mu ho posílat, to vypadá na nějakou kulišárnu.
Druhou věcí je, že pokud zatím máte málo prodejů, nikdo rozumný od vás nic drahého nekoupí, nebo jen za velmi sníženou cenu. Tedy v této fázi aukrování vás čeká kontakt s různými individui, neplatiči, kupujícími, kteří si koupi "rozmysleli" a podobně.

re4zon
hodnocení

3x
Podvod, chce tam poslat odkaz na nejakou imitaci stranek balikovny a snazit se z vas udelat pitomce, ktery tam zada udaje k bankovnictvi nebo o karte. Nahlasit, zablokovat. Nebo si z nej delat srandu a krmit ho neexistujicimi maily.

zuma
hodnocení

3x
Muhehe, jasný podvod. Kdo to opravdu chce koupit, tak buď přihodí nebo rovnou koupí přes "kup teď", následně na vás všechny kontakty dostane. Zprávy, že chce koupit a že mám odpovědět na nějaký mail (skoro vždy je nějaký gmail) mi chodí taky, vždy mažu. Max. během jednoho dne tyhle podvodníky Aukro blokuje. Když se podíváte zítra asi už bude cápek bloknutý. Vždy to chodí na nově vystavené aukce, nabo inzeráty na inzertních serverech. Ti šmejdi si to hlídají a na tyto nové nabídky posílají tyto fake nabídky, protože tuší, že prodejce je natěšený svůj neprodejný brak prodat a hlavně, že je pravděpodobněji kontaktní. Na nějaké měsíce a roky staré inzeráty, kde se dá čekat, že na to už prodejci zapomněli, vám tihle šmejdi nereagují. Určitě podvod. Pošlou vám fake odkaz a vysají vám prachy. O nějaké vaše bazarové věci nemají nejmenší zájem.

hodnocení

3x

Nějak pořád ty otázky nechápu - pokud prodávám, potenciální zájemci (ať ti co přihodili, nebo jen ti co sechystají) můžou psát dotazy přes Aukro, žádný mail netřeba. Teprve pokud někdo přihodí nebo klikne na "Kup Teď", obchod se následně uzavře a obě strany na sebe dostanou adresu, telefon, email, aby mohli obchod ukončit.

Takže pokud někdo chce na tebe email ještě před uzavřením obchodu, je to buď nějaký vykuk, který si myslí, že mimo Aukro mu to dáte třeba levněji, nebo podovdník. V každém případě uzavírání obchodu mimo Aukro je zakázáno smluvními podmínkami a může být důvodem k zablokování účtu. Proto na jakékoliv podobné snahy buď nereaguju, nebo je směruji na oficiální komunikaci přes Aukro. Potenciální zájemci před koupí mají často různé dotazy na konkrétní stav, upřesnění, možnosti předání apod., ale vše lze řešit oficiálně přes Aukro, mail před uzavřením obchodu opravdu netřeba.

Mail potrebuju na to, aby nan poslali odkaz na stranku, kde sa zadaju udaje z platovnej karty ...

Stale sa najdu hlupaci, ktori veria, ako im "pridu peniaze na kartu" za tovar.

hodnocení

2x

Máte zbytečné obavy. Přes Aukro jsem už koupil několik set drobností. Vždy prodávajícímu zavolám, prohodím s ním pár slov a dohodnu na osobním předání nebo poslání. Nevidím sebemenší důvod nějaký kontakt tajit. Nikdy jsem se s žádným problémem nesetkal.

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, stát se může cokoliv. Jestli máte nějakou pochybnost, tak dál nekomunikujte s tímto člověkem, počkejte si na "normálního"zájemce a oba se řiďte návodem/pokyny na webu. Hlavně neposkytujte údaje o svém bank. účtu či platební kartě (to je nyní často zneužito k okradení prodávajících). Zdravím!
doplněno 15.01.24 17:39: Nemáte zač.
doplněno 15.01.24 21:46: novinky.aukro.cz/...
novinky.cz/...
idnes.cz/...

Číslo účtu snad musí poskytnout (asi přes Aukro), aby mu to případně zaplatil, ne?

ben®
genehawkins - správně a tak přesně to bylo myšleno. Nikoliv přímo, ale přes Aukro (dle jejich pravidel). Chápu, že někdy je psaný texty špatně pochopen, ale stačí se více zamyslet/počkat si a hlava to většinou pobere už správně .

krtek6
hodnocení

1x

všechny údaje se dávají při registraci a aukro kde se pak ověřuje účet...a vy jako prodávající a posílajcí nepotřebujete dávat žádné údaje

chuta
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi, nic jsem mu neposlal, nejspíš by to bylo jak tu nekdo psal, poslal by mi odkaz na falešnou balikovnu a pak mě chtěl podelat. Jeho účet už je zablokován. Tak to asi zkoušel na více místech a někdo ho nahlásil.
Díky všem

leosrac
hodnocení

0x

dobrý večer vložil jsem sem na aukro inzerát že prodávám 3d tiskárnu xyzdavincimini W+ obržel jsem email že prý je to zakoupeno a kupující chce po mě email který jsem mu poslal ale já ůčet a ani bankovní ůčet nemám tak si myslím že se ejdná o podvod a nic tu ani zakoupeno nemám na mjem Aukru nic prosím mrkněte nato díky

Aukci - kupující chce po mě e-mail
Ten email přišel opravdu od Aukra?
Pokud nic nemáte ve svém Aukro účtu, tak 100% podvod

hodnocení

0x

Od tazatele chodí dotaz přes Aukro, odpovídá se mu taky přes AUKRO. Zrovna teď jsem odpovídal dotaz přes Aukro. Taky je pravda, že jednou tazatel chtěl informace jinak, ale sdělil jsem mu, že s podvodníky nejednám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]