Nejste přihlášen/a.
Přátelé, kamarádi.
Náš malý obecní sbor dobrovolných hasičů je asi jeden z posledních na okolí, který ještě nemá žádné webové stránky.
Jak na to?
Nemusí to být nic velkého, žádný eshop a podobně. Jedná se asi o deset akcí ročně, tedy napsat, že dne toho a toho se koná ta a ta akce. Po akcci k tomu dát pár fotek a několik řádků, jaké to bylo.
Případně, když byl výjezd, tak kdy a na co.
Co jsem se ptal, tak každej říká, to si jen naklikáš a hotovo. Ovšem konkrétní odpověď co a hlavně kde naklikat jsem se nedozvěděl. Nebo dej třicet tisíc a já ti to zařídím. Takovou sumu si náš společek nemůže dovolit.
Dokáže někdo poradit, nasměrovat.
Moc díky.
Díky.
Prostor máme přislíbený u jednoho místního, který má prostoru dost, ale absolutně nemá čas na vylepšení svých stránek, natož dělat ještě nějaké jiné.
Vlastní vysoce primitivní, ale funkční, stránky se dají udělat při objednání nejlevnějšího webhostingu s doménou www.něco.cz (ve slevě např. 600,-/rok) stále pomocí html. Hlavní stránka se musí jmenovat index.html, dobré je používat pro ulehčení kaskádové styly (css), pro hezčí web kromě jednoduchých hyperlinků třeba tlačítka, javascript apod. Výhodou možnost použít editory, nevýhodou nutnost každou stránku dělat novou (není redakce - to už by chtělo php, databáze apod.). Více na jakpsatweb.cz - pomocí tohoto návodu dovede udělat jednoduchý web i absolutní neprogramátor.
Možností je spousta
Zkusit se domluvit s obcí a mít info sa obecním webu, adresa vypadá nějak takto: hornidolni.cz/sdh
Zkusit se domluvit s obcí a mít info samostatně, adresa vypadá nějak takto: sdh.hornidolni.cz
Koupit hosting, doménu, třeba sdh-hornidolni.cz a zprovoznit tam WordPress s nějakou free šablonou, pak to jde "samo" cs.wikipedia.org/...
Je možné, že najdete nějakého fanouška, co vám to zprovozní zdarma, takže by vám zůstaly jen náklady na hosting a doménu, s cenou se dá dostat na nižší stovky korun ročně, ale neznalé není vhodné jít po nejnižších cenách, optimum bude u vyšších stovek korun ročně.
Nepopírám, že jsou další možnosti, ale vyhnul bych se takovým webzdarma, webgarden..., bo nikdy nevíte, kdy se změní podmínky služby nebo provozovazel službu neukončí. A pokud je to "zadarmo", provozovatel služby vám tam šoupne reklamy.
Chodím na jeden zájmový web, cca nižší stovky čtenářů, "zdravé jádro"asi 50 lidí a cca co 3 roky děláme sbírku na provoz, jsou tam i nějaké mapové aplikace využívající mapy.cz a google mapy, to ve WordPressu naklikat nejde.
Jak jsem psal již na začátku.
Aktuality, nějaký archív fotek z akcí, historie, výjezdy...
Třeba něco takového.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.