Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s hrou Portal 2

Od: whifflery odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,

Chtěl bych se zeptat ohledně hry Portal 2 kdy po cca 5 minutách se hra začne kousat a pak spadne a neobjeví se žádná chybová hláška. Když spustím jinou hru, tak s ní hraji i 5 hodin a nespadne. Dělá to jen u Portal 2. Na Steamu jsem si po stažení hry ověřil integritu souborů a vše bylo v pořádku. Dokázal by mi někdo, prosím, poradit v čem je problém, že padá jen Portal 2 a jiné hry ne?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Dobry den. Duvodu muze byt vice, nicmene jako nejrychlejsi me nyni napada, ze si pri hre zobrazite udaje o vytizeni systemu. Ja mam napr.graf.kartu GeForce a tam tusim pres ALT+R zobrazim polopruhledne okno, ktere je videt i ve hre a vidim, na kolik je vytizen procesor, graficka karta a jeste par drobnosti. Zkuste se na to mrknout a to jak pri hre Portal, tak pri jine, ktera vam bezi stabilne. Pokud budete mit napr u Portal procesor nebo graf.kartu na 100% a u jine ne, tak bych tipoval, ze problem bude zde spolu s moznym nedostatecnym chlazenim.
Pokud by toto nic neukazalo, dalo by se snad neco vycist ze Systemovych udalosti.
Jeste me tak napada - ovladace graf.karty mate aktualni?
whifflery
hodnocení

Ano. Ovladače grafiky mám na nejnovější verzi a mám Nvidia GeForce GTX 1650 4GB

thetruth
hodnocení

0x

Co máte za HW? Portal 2 je už sice poměrně stará hra a dá se spustit na leččems, ale pokud ji hrajete třeba na grafice od Intelu, dá se čekat ledasco.

Pokud to nehlásí žádnou chybu, je to trochu duchařina. Každopádně bych začal standardně - aktualizace všech ovladačů na poslední sestavení (současné mohou mít bug). Následně pokud to bude padat dál, tak si zkusit pohrát s nastavením hry, zda nějaká volba hru neshazuje.

A strejda Google byl vyzkoušen? Ten totiž napověděl toto:

steamcommunity.com/...

whifflery
hodnocení

Zkoušel jsem podle toho tutoriálu na Steamu, ale i to nepomohlo.

Mé složení PC:

CPU: i5-4590 3,3GHz

GPU: Nvidia GeForce GTX 1650 4GB

RAM: 20GB

thetruth

Zkoušel jste tedy v ovladačích nVidia locknout FPS na 60?

whifflery
hodnocení

Nevím kde přesně se to lockuje na 60 FPS. Nikdy jsem to nedělal. Tak jestli by bylo možné mi sem, prosím, napsat jak to udělat?

thetruth

Tady je video na YT:

Snad je postup platný, delší dobu mám pouze AMD karty a integrovaná zobrazovadla od Intelu, takže v nV panelech jsem se delší dobu nehrabal. Případně mne doplní nějaký vlastník nV karty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]