Zdravím měl bych takovou otázku , jelikož mám grafiku která je malinka tudíž nelze ji upevnit šroubkem tak ji tam mám tak na volno jsem při připojení hdmi nechtěně s ni hnul a odpojila se mi za chodu počítače , tak jsem hned samozřejmě vypl pc , zapojil jsem zpět grafiku a pak už u pc nenabehl obraz , neměl jsem moc času to nějak ještě zkoušet tak dopředu se ptám je možnost ze se s ni něco stalo nebo to bude nějaká prkotina? Až se dostanu domu tak to hned zas vyzkousim díky Grafika GeForce GT 730 (2gb)
Jo, takto něco odpravíte celkem spolehlivě. Piny jsou úzké a ve dvou posunutých řadách nad sebou, tedy povytažení grafiky pod napájením může zničit jak grafiku, tak nějaké obvody na MBD. doplněno 12.01.24 11:51: ml má pravdu, PCI už je jen jednořadé, ale tohle povysunutí i tak často končí havárií.
ml1
Dvě posunuté řady snad mělo naposledy AGP, to je tak 20 let. Dnešní PCI expres má snad jen jednu řadu na každé straně (dost hustou, ale jen jednu; pořád je tu možnost zkratu nebo posunutí). Ale jinak souhlasím, molho se odpálit cokoliv na kartě i mb, tyhle periferie nejsou dělané na vytahování za chodu.
V lepsom pripade odisla len grafika, v horsom cela zakladna doska.
ml1
Ještě je takový mezipřípad, že odejde jen ten jeden slot a grafika se může dát do jiného pokud je (běžné mb mívaly dva sloty na grafiku, někdy odlišně rychlé, tak se grafika dávala do rychlejšího). Opravdu mohlo se stát cokoliv.
Tak jsem zkusil vyndat cmos baterii a dat zpět , obraz naběhl akorát mi to chvíli nenacetlo ovladače asi po 1 min takže funguje .Akorát nechápu když vypnu pc a zapnu tak opět v systému musím čekat než nabehne zas ovladač na grafiku , tudíž něco v biosu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.