Nejste přihlášen/a.
Hodit tam lepší procesor - viz pangoly.com/... co seženeš. Klidně bych šel do bazaru.
Grafika by se dala taky vylepšit. Záleží jestli řešíš cenu nebo ne. Pokud chceš levný upgrade tak grafiku třeba nějakou gtx 1070 nebo rx 580.
Eventuelne bych přidal ram na 16gb a myslím že by to mělo jet ok. Zase záleží jak nárečná je. Za jaký notebook to bude nárhada?
Grafika se právě na tohle také používá. Ale především záleží jaké extra nároky má. Ten počítač zas tak hrozný není ani teď. Žádná raketa to není ale na základní úkony by stačit mohl. Zkoušela už na tomhle pc něco dělat? Klidně bych tam hodil na budget jen pc.bazos.cz/... a ideálně bych zvýšil i ram a mohl by to jet.
Na úpravu fotek to musí bohatě stačit. Nevím, jak je fotošop náročný nyní, znám jen historickou verzi (byla k jednomu z prvních možná prvnímu skeneru, měla běhat i na windows 3.x za předpokladu instalace nějakého 32 bitového rozšíření, takže na 486 s windows 95 tehdy běhala docela slušně).
Na videa by to taky stačit mohlo. Mám, no jak to letí, 10 let starý počítač, zatím doma pořád nejnovější, ten byl sestavovaný na videa a to bylo ještě před Ryzeny (je tam osmijádro AMD Vishera). A ten zvládá úpravy i v reálném čase. (Právě dlouhé předžvýkánání, tzv. renderování (cca 3x reálný čas) po každé úpravě bylo důvodem k sestavovování nového PC.) Ale to byla doba windows 7 (teda vlastně 8 ono sehnat v té době sedmičky už taky nebylo tak snadné, ale ještě se prodávaly) a pinnacle tuším 15 (poslední z použitelných verzí, to co následovalo, byla tragédie, aspoň podle recenzí, které jsem četl). (Tehdy jsem byl málo odvážný, dneska bych nic nekupoval, linux a jeden z jeho editorů videa by bohatě stačil, v té době jsem ale linux používal spíš jako takovou zábavu.) Davinci resolve slyším poprvé, tak těžko posoudím. Problém je že hw nároky sw rostou přesně tak, aby na ně soudobý hw skoro nestačil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.