Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde stahovat když není ulož.to?

Od: zapomenutooo odpovědí: 13 změna:

Zdravím, nedávno jsem si všiml že díky úžasné EU a novým nejlepším předpisům není již možné aby uloz.to fungovalo jako doposud kde se dalo stáhnout defakto cokoli.

Rád bych věděl o nějakých podobných stánkách nebo o nějaké jiné možnosti.

Předem mockrát děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Sice tady běžně s pirátěním neradíme, ale tenhle dotaz je již na poradně opakovaně zodpovězen.
slovan
Pojem "pirátění" lze v této souvislosti označit za matoucí, nepřesný až nepravdivý, protože piráti se nikdy nedopouštěli stavu, kdy na okradené lodi nikdo a nic neubylo, a přesto si každý z pirátů vzal dostatek všeho, co chtěl.
V digitální éře nelze kopie nazývat ani plagiátem nebo padělkem, protože jsou do posledního detailu identické s originálem.
Navíc kupa lidí tam měla své soubory, fotky, videa, které nemohli, nechtěli, skladovat doma. Nebo je chtěli někomu poslat, což e-mailem při větších objemech jaksi nejde.
A jako insider z oboru mohu potvrdit, že OSA lže už svým názvem a zcela otevřeně krade, což ve zdejším protektorátu funguje hlavně díky naivitě a uhlířské víře davů v jakousi "ochranu autorů" za kterou statečně bojuje v moři plném zlodějů...

slovan: První dvě věty jsou k zamyšlení. Ale jde o to, že mnohdy výrobci třeba filmů přišly o zisk v kinech a na nosičích, když se tituly na uložto objevily takřka v době oficiální distribuce.

Vezměte si situaci, kdy byste vydal své dílo, ze kterého byste měl nějaký plánovaný zisk v předpokládané době. A najednou by za méně, než tu předpokládanou dobu, vezměme to ad absurdum ve stejný den vydání, byly kopie díla volně ke stažení, přestože by každý věděl, že jste autorem. Tomuhle zase rozumím.

Takže ta loď by zboží do přístavu sice dovezla v plném množství, ale už by o něj nebyl zájem.

slovan: Tvoje neomarxistické pojetí je velmi zajímavé. Až jako sw vývojář nebo producent filmu, hudby vynaložíš statisíce či miliony na vývoj a produkci, těžko se spokojíš s tvrzením, že kopií za pět prstů přece z ničeho neubylo. Sám jsem si vyjímečně stáhl nějaký film, ale nikdy bych netvrdil, že je to minimálně morálně ok. Pamatuju dobu, kdy bylo běžné mít prakticky 100% sw v pc kradeného, ale domnívám se, že dnes je doba někde jinde. Jasně, OSA je v lecčem zlo, platit výpalné při koupi hdd na kterém mám vše "své" a další prasárny je na zamyšlenou. Ale ulozto bylo z 90% studna warezu a pirátských kopií.
ccbysa

Slovan není neomarxista, ale nejspíš ho inspirovalo Ježíšovo množení jídla.

Když navážu na příměr s piráty a obchodní lodí, pak výrok, že by o zboží nebyl ve městě zájem, neplatí. Piráti totiž zásobují jen menší část města. Kdyby zásobovali celé město, audiovizuální a softwarový průmysl by už před lety zanikl. Takhle jen působí ztráty, s nimiž musí obchodník počítat. Osobně podporuji samozásobování města v podobě CC licencí, které trochu tlačí ceny softwaru dolů. Představte si, že by směl existovat jen jediný $y$tém. Kolik by asi stál?

Menší alternativy ulozto existují, některé byly uvedeny v předchozích dotazech. Nejspíš se budou zvětšovat, dokud na ně také nezakleknou - a tak pořád dál.

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, stahování (kromě SW) je legální, nelegální je sdílení. A dokud budeme OSA a podobným organizací stále platit poplatek při nákupu/v ceně nového/čistého media a neskončí to, tak je to stahování i pochopitelné. Takže, Prehrajto, Webshare, Fastshare, Zalohuj, eDisk, Datoid. Zdravím!
doplněno 07.01.24 20:12: zapomenutooo - máte štěstí, že Ulozto nebyl jediný web, který něco zajímavého nabízel.

hodnocení

0x

Jakkoli jsem hledal, tak alternativa uložto neexistuje. Ano jsou weby, kde jsou filmy, ale právě že jen ty. Nikde jsem nenašel, že by byl stejný obsah jako na uložto, to znamená i audia, rozhlasové hry, dokumenty, fotografie, prostě všechno.

Já bych si klidně za stažení titulu zaplatil i poplatek za autorská práva, nejde mi jen o pirátění.

macvac

Plně souhlasím. Proč by nemohlo být uložto placené,kde by se za nějaký přiměřený poplatek dalo všechno stáhnout.

Na uložto boli uložené veci,najmä staré kópie návodov,ktoré sa už nedajú zohnať a neboli chránené autorskými právami. To všetko sa zlikvidovalo vlastne a nové už nikto nikde nenahraje. A poplatok tam bol za stiahnutie dát,inak to išlo stiahnúť len pomaly.

poiuztr
hodnocení

0x

Co třeba archive.org knžky, hudba, obrázky, software, ... a je libo nahrát svoje?

kmet
hodnocení

0x

Řešení by mohlo být zájmové fórum, jako třeba warforum. Soubory ukládat ke stažení zaheslované s nic neříkajícím názvem. Takhle funguje už léta Sv ěrák, jeho tým velice důsledně způsoboval smazání čehokoli z jeho děl obratem. Řešení to ale nebude, protože tuším, že vina a postih se přeneslo na toho, kdo to na platformu nahrál a nebo na provozovatele platformy, (a to i když neví, co soubor třeba 392267.rar je?). Dříve nebo později je jistota přítomnosti krysy mezi členy fóra, která to napráší. Warforum koukám taky dostalo ránu přes prsty *ee*

sic

Na youtubu řádí weemaz

jeffrey28
hodnocení

0x
Ahoj, zatím to taky zkoumám ale můžu doporučit web přehrajto. Často jsou velikosti souborů větší a zas stahování mám rychlejší než na uložto. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]