Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Video iluze

Od: samurraj® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

může mi někdo znalý poradit, jakým způsobem vytvořit různé iluze ve videích? V kostce postup + software.

např. toto video: http://www.youtube.com/shorts/mOqKkmR2p30

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

06.01.24 14:07
hodnocení

3x

17.01.24 19:33
hodnocení

Děkuji

hodnocení

0x

Na tom první mám pocit, že se mění vyvážení bílé (od do zelenomodra) po teplou, to by mohlo odpovídat střihu, Ale lze udělat i střih- transition, aby nebyl vidět skok. Na mě působí dost strojeně to rozmazání jakože posunem roviny zaostření

Každopádně stačí se zamyslet ,ale jde to těžko bez znalostí stihačského arzenálu, alias katalogu technik.

Mě napadají:
-Natočení scény bez osoby, kdy kostka cukru padne do hrnečku kafe, spolu s reálnym přeostrováním telefonu
-(padající Kostka cukru lze triviálně odstranit pohou selektivní maskou která tam dá obraz z místa kde kostka není)
-Natočením tvého skoku do bazénu, ani to nemusí být na zeleném pozadí, stačí v bazéně a vyklíčovat podle zelené nebo modré. (existuje dost technik klíčování pozadí), ostatně facetime umí klíčovat jen na základě že nejdřív opustíš scénu, podmínka je ,že se nehne s laptopem )---> na zdrojovém obrázku děvčátko skákající do kafe nemá na sobě nic zeleného ani modrého

Na co se zaměřit při hledání klíčování:
-špatná perspektiva
-nesouhlas stínů
-nesouhlas vyvážení bílé
- zrnění (artefakt klíčování) , překryv, umělé okraje
-efekt motion bluru- na jeden druh klíčování je nutné hodně ostrý shutter angle pro eliminaci motion blur

PS: teoreticky na to může existovat umělá inteligence od té doby co vznikkla umělá inteligence, co má za úkol konsolidovat ostatní umělé inteligence a bude ti stačit jako vstupní data fotka s hrnečkem kafe a nějaké tvé video kde skáčeš z mostu do vody

Ale samozřejmě to je pěkná práce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]