Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
trošku jsem se dal do sázení v InDesignu a už mám problém
Mám více stránek
Průběžný textový rámeček
Teď tam naleju text, kde jsou odstavce a mezi nimi volný řádek
No a problem:
Odstavec mi skončí na jedné stránce a ten další pokračuje na druhé, ale je nad ním ještě ta mezera.
Samo, že ji můžu vymazat .. ale u 100 stránkového dokumentu, kde se ještě něco hne asi není úplně ok.
Neporadí někdo, nebo aspoň nakopnout .. zatím jsem nic neobjevil.
Díky .. pěkný den
S tímto vám pomůže funkce hledat a nahradit a tzv. GREP používaný k čištění textu od prázdných řádků, několikanásobných mezer atp.
Honem jsem si neuvědomil, že řešení vašeho problému v dokumentu není, musel jsem se nad tím trochu zamyslet a vyzkoušet to...
1. prázdné řádky odstraníte tak, že do záložky GREP ve funkci hledat/nahradit vepíšete do pole hledat:./r a do pole změnit na:**
2. překliknete na záložku Text a do pole hledat vepíšete:**^p a do pole změnit na:^p
Tak ještě jinak - podle obrázku - to co se použitím GREPu stalo, je správně a pokud přesto chcete odstavce oddělit mezerou, musíte použít meziodstavcovou mezeru, což se nastavuje v odstavcových stylech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.