Nejste přihlášen/a.
Zdravím, pokud chci soubor (např. fotku) poslat z mobilu s Androidem 13 do PC s Win 10 (spárované), tak mi v PC nevyskočí žádný obvyklý dotaz, jestli chci přijmout soubor. Prostě to nefunguje, soubor nejde přijmout. Naučil jsem se to obejít tak kostrbatě, že v PC prvně vyberu bluetooth - přijmout sobor, a pak musím honem soubor odeslat z mobilu. Pak to funguje, soubor se přijme.
Lze ve Win 10 někde nastavit, aby se to nechovalo takto stupidně? Prostě aby systém klasicky nahlásil, že spárované zařízení se pokouší poslat soubor, chcete přijmout ano/ne?
(Jistě, soubor lze poslat i jinými způsoby, ale to neřeším, tento je v případě jednoho menšího souboru prostě nejpohodlnější. Tedy byl by, kdyby fungoval normálně, jako třeba ve win XP, nebo androidu. Wifi na tomto PC není.)
Pc k internetu připojeno je? Pokud ano tak si do telefonu stáhni Apku AirCopy.app a v prohližeči si pak otevři také AirCopy.app a můžeš přenášet, není to rychlé ale funguje. Z mobilu pošleš a v PC dovloudneš pomocí GR kodu
Mobil je Xiaomi Note 11s, ale neuvedl jsem ho, protože stejně se to chová lidem i s jinými mobily, tedy jedná se o systémovou záležitost Win (nebo kombinace Win a android), Win 10 prostě už defaultně neoznamují, že se jim androidí mobil pokouší odeslat soubor přes BT. Přestože jsou obě zařízení spárovaná a vzájemně se "vidí". Na win XP to fungovalo,
Tady to máte naživo od někoho, kdo to řeší jako já, prvně musí v PC BT nastavit režim čekání na stahování, než fotku pošle:
Obráceně tu funguje jak má, při posílání souboru z PC na mobilu vyskočí žádost o povolení stažení souboru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.