Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poslání souboru přes BT do Win 10

Od: tomkk® odpovědí: 13 změna:

Zdravím, pokud chci soubor (např. fotku) poslat z mobilu s Androidem 13 do PC s Win 10 (spárované), tak mi v PC nevyskočí žádný obvyklý dotaz, jestli chci přijmout soubor. Prostě to nefunguje, soubor nejde přijmout. Naučil jsem se to obejít tak kostrbatě, že v PC prvně vyberu bluetooth - přijmout sobor, a pak musím honem soubor odeslat z mobilu. Pak to funguje, soubor se přijme.
Lze ve Win 10 někde nastavit, aby se to nechovalo takto stupidně? Prostě aby systém klasicky nahlásil, že spárované zařízení se pokouší poslat soubor, chcete přijmout ano/ne?

(Jistě, soubor lze poslat i jinými způsoby, ale to neřeším, tento je v případě jednoho menšího souboru prostě nejpohodlnější. Tedy byl by, kdyby fungoval normálně, jako třeba ve win XP, nebo androidu. Wifi na tomto PC není.)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Tak tohle by zajímalo i mně. Mám v notebooku Windows 11 a musím dělat to samé.

hodnocení

0x
Je wifi na routeru ke kterému je to pc připojené (předpokládám internet)? Jestli je wifi, zkus Dukto.
hodnocení

Poslední věta dotazu: "Wifi na tomto PC není." Wifi vůbec není.
První věta odpovědi co, ignorovaná?
Pc s routerem kabelem, telefon s routerem wifinou.
hodnocení

PC je k síti+internetu připojeno kabelem. Internet je realiován optikou. Ale tohle je irelevantní, já nehledám jinou cestu, řeším čistě chování datového spojení PC-mobil přes BT.

111®
hodnocení

0x

Pc k internetu připojeno je? Pokud ano tak si do telefonu stáhni Apku AirCopy.app a v prohližeči si pak otevři také AirCopy.app a můžeš přenášet, není to rychlé ale funguje. Z mobilu pošleš a v PC dovloudneš pomocí GR kodu

hodnocení

Jasně, jak jsem psal, je spousta způsobů, jak fotku přenést jinak, ale já bych rád dál používal způsob, který 20 let normálně fungoval.
Když vám doma zasekne zámek dveří mezi obývákem a ložnicí, taky to přece nebudete řešit tak, že byste začal chodit oknem přes byt sousedů, ale opravíte ten zámek. ;)
... vyměním zámek za jiný typ.

111®
hodnocení

0x
Tak jo, drlej to podle sebe jak umíš.

111®
hodnocení

0x
Nemi tady jaky telefon. Neni rady jrstli je pripojen treba usb kabelem, neni tady jestli je povoleno ns telefonu ladeni usb. Neni tady jestli jsi hledal app pro t uj neznamy telefon pro spojeni s pc. A chces radu. Na základě ceho? Ze mas auto dvoutakt?
Proč by měl řešit USB kabel a (to už vůbec nechápu proč) ladění USB, když chce posílat soubory přes bluetooth?
111®
Tak jestli hledá altrnativu?
hodnocení

Mobil je Xiaomi Note 11s, ale neuvedl jsem ho, protože stejně se to chová lidem i s jinými mobily, tedy jedná se o systémovou záležitost Win (nebo kombinace Win a android), Win 10 prostě už defaultně neoznamují, že se jim androidí mobil pokouší odeslat soubor přes BT. Přestože jsou obě zařízení spárovaná a vzájemně se "vidí". Na win XP to fungovalo,

Tady to máte naživo od někoho, kdo to řeší jako já, prvně musí v PC BT nastavit režim čekání na stahování, než fotku pošle:

How To Transfer Photos From Android To PC Using Bluetooth? - Send Files Wirelessly! (youtube.com)

Obráceně tu funguje jak má, při posílání souboru z PC na mobilu vyskočí žádost o povolení stažení souboru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]