Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velikost paměti

Od: niky odpovědí: 4 změna:

Je u notebooku lepší poměr - operační pamět / SSD disk -- 16GB / 1024GB nebo 32GB / 512GB. Dík

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vili
hodnocení

7x
Podle toho, co s tím chcete dělat. 32 RAM hodně lidí nevyužije, na běžnou práci stačí i 8 a 16 je takový rozumný rozsah.
Úložný prostor se hodí vždycky, ale notebook bych si určitě jen a pouze podle velikosti kapacity SSD nekupoval.
Koukal bych na produktovou řadu, procesor, klávesnici, displej, možnost výměny komponent, no prostě na kompletní parametry.

ml1
hodnocení

2x

Každé je k něčemu jinému. Notebook neslouží jako odkladiště, takže disk může být klidně i menší, 512 giga musí bohatě stačit.

Paměť je potřeba na chod programů, dost si třeba z běžných programů dokáže ukousnout mozila (ostatní prohlížeče na tom budou podobně).

Já třeba zvolil strategii 16GB + jeden volný slot. To tehdy prošlo (asi bych na ntb dostal i víc peněž, ale zase nechci v tašce vozit notebook za 50 hadrů). A poté jsem za něco kolem litru dokoupil druhých 16, když se ukázalo, že jsem dost na hraně. Ale já jsem tehdy dělal náročné výpočty, které se do 16 giga vešly jen za cenu určitých kompromisů (ostatně na stolním PC jsem rozšiřoval paměť na 64 giga ze stejných důvodů).

Takže to chce vědět, co na tom ntb hodláte dělat, jestli to bude tak paměťově náročné.

111®
hodnocení

1x

nejlepší je velký disk i velká paměť takže např. SSD 1T a 32G paměť

hodnocení

1x
Ptáte se celkem zbytečně, kombinace relativně luxusních 32 GB RAM a jen 512 GB disku se v nabídkách téměř nevyskytuje.
Tedy pokud máte prachy na NTB s 32 GB RAM, nemá smysl uvažovat o 512 GB SSD. Má smysl se jedině rozhodovat mezi 1 TB a 2 TB SSD.
Pro náročnější použití je 512 GB málo, už proto, že SSD se po zaplnění nad 50 % přestává chovat dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]