Nejste přihlášen/a.
Je u notebooku lepší poměr - operační pamět / SSD disk -- 16GB / 1024GB nebo 32GB / 512GB. Dík
Každé je k něčemu jinému. Notebook neslouží jako odkladiště, takže disk může být klidně i menší, 512 giga musí bohatě stačit.
Paměť je potřeba na chod programů, dost si třeba z běžných programů dokáže ukousnout mozila (ostatní prohlížeče na tom budou podobně).
Já třeba zvolil strategii 16GB + jeden volný slot. To tehdy prošlo (asi bych na ntb dostal i víc peněž, ale zase nechci v tašce vozit notebook za 50 hadrů). A poté jsem za něco kolem litru dokoupil druhých 16, když se ukázalo, že jsem dost na hraně. Ale já jsem tehdy dělal náročné výpočty, které se do 16 giga vešly jen za cenu určitých kompromisů (ostatně na stolním PC jsem rozšiřoval paměť na 64 giga ze stejných důvodů).
Takže to chce vědět, co na tom ntb hodláte dělat, jestli to bude tak paměťově náročné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.