Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převodník z VGA na HDMI

Od: vga odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, mám starší notebook, který má pouze VGA výstup a já bych ho chtěl připojit k monitoru, který má naopak pouze HDMI vstup. Proto jsem na internetu hledal převodník z VGA na HDMI, žádný jsem ale nenašel. Našel jsem pouze převodníky z HDMI na VGA. A tak se chci zeptat, zda takový převodník vůbec existuje a zda by šel případně použít převodník z HDMI na VGA, kdybych ho připojil obráceně?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

temu.com/...

nebo stačí redukce a normální kabel - ten odkaz jsem měl blbě

iks
Řekl bych, že pasivní kabel bez převodniku mu bude k nicemu.
Pomoct by mělo tohle czc.cz/...

ten jack není nutností - pokud nechce převádět zvuk do monitoru...

vga
hodnocení

Tak jsem zkusil objednat ten převodník z CZC.cz, až přijde, tak dám vědět, jestli funguje.

hodnocení

1x

Tady je konvertor, kabely nutno doplnit.

Ovšem nestojí to zato, protože jen z principu převod VGA (analog) na HDMI (digitál) nebude nikdy kvalitní.

hodnocení

0x
Obvykle to nedává smysl. Zvládne nttb tak velké vrozlišení? Nevyplatí se ze 1000kč pravěky monitor sVGA?
mujnik

tak asi má modernější monitor s HDMI ale bez VGA, DVI. Kdyby měl DVI mohl by ho použít. Redukce tam jsou

mujnik
hodnocení

0x

Mám pocit že přes heureku jsem jeden převodník našel z VGA na HDMI. Ale fakt jen jeden.

Mnoho práce s hledáním.

Spíš převodník na DVI to ještě jo. Zkuste hledat složité řešení i když ne optimální. Třeba najdete DVI-VGA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]