Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podsvícená klávesnice

Od: mujnik odpovědí: 12 změna:

Řeším problém s podsvícenou klávesnicí. Došel jsem k několika závěrům:

1) Potřebuji podsvícenou klávesnici. V noci na to psaní nevidím.

2) Zdá se že žlutá nebo zelená by byla lepší než modrá, stále na to plbě vidím (musel bych se předklonit, není to bold fond a svítí slabě). Na heurece je jedna s velkým fontem, ale docela drahá... Možná bych ji ale měl koupit. Ale svítí zase bíle asi bude více svítit takže při spaní uvidím nahoře na stěně světlo, mohlo by mě to rušit jako probudit.

3) Musí mít numpad.

4) Mám tu na rozšířeném stolku dvě klávesnice. Takže když bych koupil tu s podporou na ruce tak to už je moc. Dá se podpora na ruce odejmout?

Zkušenost: Connect IT membránové klávesnice s čudlíkem uprostřed fungují jako houpačka. Pokud zmáčknete vlevo nebo vpravo, klávesnice se prakticky nezmáčkne a nepíše. Jen pokud se trefím doprostřed, ale to není vždy. Často píšu spojené slova. To mě štve. Nechci moc utratit. Našel jsem kolem stovky (heureka). Canyon. Asi tato...

Canyon CNS-HKB6-CS

Víte o nějaké zeleně podsvícené nebo do žluta?

Jo našel jsem tam levnou herní taky, ale problém je v tom že kvůli podpoře na ruce se mi nevejde na stolek.

C-Tech Arcus GKB-15

im9.cz/...

Tato herní klávesnice možná je trochu širší, zase bude trochu vlevo přečnívat. Má divný tvar na boku, zase se obávám že se mi nevejde myš mezi klávesnici a notebook vpravo. Je to o 5mm širší než ta podsvícena od IT connect na které zrovna píšu. Tak 2,5 mm přesah doprava snad nebude vadit. Máte s ní někdo zkušenost? Napsaní, ne na hraní. Dá se s ní psát, co ten mezerník? píše i když to zmáčknete zprava zleva lehce? A ty písmena vlastně nejsou podsvícená, tak černé na bílém v noci asi nepůjde vidět na psaní.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ta poslední má na psaní ve výsledku efekt přesně opačný, to úžasné duhové světlo ve tmě oslňuje a na písmena je vidět ještě míň než když to je vyplé.

Mám ji doma jako rezervní, jestli budeš chtít můžu ti zítra udělat fotku ve tmě. Je to klávesnice pro malé děcka která musí mít RGB klávesnici za každou cenu, jiný účel tam to světlo nemá.

Co se týče zážitku ze psaní: Dá se na tom psát no. Mačkání ze stran nevím, nikdy jsem si nevšiml že by jakákoliv klávesnice co jsem používal nepsala když se stiskne z boku takže s tím by asi problém být neměl.

přesně tak, s tím podsvitem kolem kláves je vidět hůř na písmena.

mujnik
hodnocení

a mluvíte* o klávesnici mechanické se spínačema nebo o membránové? Ta membránová se zdá být nižší kdežto ty herní jsou vyšší protože jsou mechanické. A mechanické mají vyšší odezvu.

Mechanická klávesnice se oproti membránové liší svými spínači, které jsou odolnější, mají rychlejší dobu odezvy (drtivá většina herních klávesnic je mechanických) a nízkou aktivační hmotnost, tedy sílu, kterou je potřeba vyvinout pro stisk klávesy. Jsou proto vhodné nejen pro hráče, ale také pro náruživé spisovatele.

pozn. * - když jste psal že jste si nevšiml

>a mluvíte* o klávesnici mechanické se spínačema nebo o membránové
Co se týče stisku kláves z "boku" tak ani u jednoho typu klávesnic mi to nedělalo problém, jinak ta konkrétní o které mluvím je membránová já ji tehdy kupoval snad za 350,-. Ale žádnou ConnectIT klávesnici jsem nepoužíval, třeba to dělají jen jejich.
>drtivá většina herních klávesnic je mechanických
To úplně nesouhlasím, dneska se "herní" název cpe úplně na všechno a hlavně v těch levnejších sférách se radši na "herní" klávenice nalepí barevné svítící pásky než aby se tam daly mechanické switche.

Třeba ta o které jsem mluvil je za mě typický příklad levného šuntu který je "herní" protože svítí, ale psát se na tom samozřejmě dá to ne že ne. Jen bych si ji znovu nekoupil, já jsem to moc nerozváděl protože když se hledá klávesnice kolem stovky tak mi to přijde zbytečné

hodnocení

3x

Doporučuji tu bílou s velkým fontem.

Teď mám nějakou herní vícebarevnou a na klávesy pod úhlem se strašně blbě kouká i při nejvyžším jasu.

doplněno 29.12.23 19:07:

Ostatní nežli tohle je fakt tragedie

czc.cz/...

mujnik
hodnocení

to je ale ta membránová od connect IT takže tam bude stejný problém že klávesnice space jde špatně zmáčknout na kraji a nalevo nedoléhá. Pro mě nepoužitelné. Musím se zeptat. Jste zaměstnanec Connect IT?

Jako, že jsem číňan nebo co? To, že ti doporučuji tohle neznamená, že je prodávám nebo je vyrábím. V dobré víře ti doporučuji vyzkoušenou s hlediska čitelnosti v noci a použitelnosti jak v kanceláři, tak na dílně u aut s diagnostikou.

Jestli ti není libo, tak si vyber něco jiného a kupuj a zkoušej. Proč ne *smich*

111®
hodnocení

0x

já kupoval vnukovi v Elektrovordu nebo Datartu herní, podsvícenou, s myší tlačítkovou za necelých 500,- i s num. klávesnicí ale typ nevím

hodnocení

0x
Konkrétní kus neporadím. Nicméně kup si klávesnici na které si nastavíš barvu světla (může nakonec vyhovovat jiná) a intenzitu podsvícení. Taky pozor, některé "svítí" pod a kolem jinak neprosvícených kláves - k ničemu. Musí svítit samotná popiska na klávese. Já svou klávesnici koupil loni v obrovské slevě za likvidačních 200kč i s myší. Myš mají děcka, mě ta klávesnice kupodivu funguje naprosto bez problémů, mám tedy jen na kancelařinu.
doplněno 29.12.23 22:01: Něco takového...
Podsvícená klávesnice
mujnik
hodnocení

A toto je co za značku?

riva
hodnocení

0x

Používám klavesnice.heureka.cz/... Má tři barvy a po zapnutí hned přepínám na růžovou.

mujnik
hodnocení

Designově by se mi líbilo něco takového, ale logitech je teda extra předražená špička. Najít tak něco do 500

images.mironet.cz/...

mironet.cz/...

MOŽNÁ JSEM NAŠEL I MYŠÍ:

sety-klavesnice-mysi.heur/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]