Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co vše musí obsahovat PC

Od: adrianczech odpovědí: 7 změna:

Čau čau, jdu sem s otázkou ohledně stavby PC.

Aktuálně mám repas. cca asi 2 rokem. Však víte, upgrade se nevyplatí a na hry stavěný není.

Chci si složit něco našlápnutějšího, nějak cca do 20tis. Za míň to asi už ani nepůjde, co mi teda říkali.

Jde o to, abych si mohl nějaké ty novější hry mohl zahrát do 60 FPS a možno více.

Je tu prosím vás nějaký maniak co by mi poradil?

Děkuji moc předem.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Podle dotazu soudím, že o počítačích nic nevíš, ale chceš se sám pouštět do stavby? Nejjednodušší je zajít do některé prodejny, nebo e-shopu, které staví PC, tam si popovídat s odborníkem, podle toho co potřebuješ (on ti řekne možnosti, jak materiálové, tak cenové i možné návaznosti komponent) a nechat si postavit PC na míru. Cena bude příznivá a budeš mít PC jaký chceš. Dobrá zkušenost je třeba v CZC, nebo Comfor. Třeba v místě bydliště máš i jiné. Lepší je právě osobní návštěva, přímá diskuse je vždy vhodnější než na dálku.

hodnocení

3x
Za 20tis. člověk sestaví výkonný počítač z použitých komponent úplně v pohodě.
CPU - Ryzen 5800x (lépe 5800x3d anebo 5900x) mezi 3500,- - 4.000,-
deska - nějakou s chipsetem B550 za okolo 2-2.500,-
paměť- 16GB DDR4 okolo 500,- (nové 900,-)
grafika - 2080ti okolo 6tis.
disk - 512GB (lépe 1TB a víc) od 1.000,-
Předpokládám, že skříň a zdroj člověk využije z předchozího PC. Pokud ne, tak kvalitní 750-850W zdroj okolo 2tis. a skříň totéž.
A máte stroj, se kterým si zahrajete prakticky všechny v QHD na max. detaily a ještě vám něco zbyde.
Anebo koupíte nové komponenty a dáte za to cca 3x tolik...
Jenom pochybuju, že to postaví sám...
Z donesených komponent to za 500,- jako službu sestaví skoro všude. Naposledy pár let zpět jsem si to tak nechal sestavit na jedné pobočce czc (je teda fakt, že jsem u nich koupil novou Fractal case, jestli si správně pamatuji), protože to skládání mě už fakt nebaví..

hodnocení

0x

Pominu-li periferie (monitor, myš, klávesnice), tak počítač musí obsahovat základní desku, procesor, paměti a disk (SSD ideálně) a pro hraní her je grafická karta výhodou. No a samozřejmě nějakou bednu, zdroj a chladiče.

Za dvacku to ale moc našlápnuté nebude... vzhledem k tomu, že tolik stojí jen grafiky do těch našlápnutých počítačů. Ne, že by se tedy nedalo něco sehnat, ale abyste potom nebyl zklamán tím co očekáváte a co skutečně získáte.

Pokud si to nedokážete poskládat sám, bude lepší využít nabídku firem, které o za drobný peníz udělají za Vás, případně koupit PC už rovnou poskládaný. Větší výrobci či prodejci mívají vlastní řady počítačů, které prodávají.

dfgh
hodnocení

0x

20 tisíc? Tož běž na bazar

dfgh

Např tady ani ne rok staré počítač za 33 000Kč na bazaru asi 16 000Kč?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]