Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplota na thinkpadu / ntb

Od: mujnik odpovědí: 5 změna:

koupil jsem si notebook thinkpad a mám tam vyšší teplotu je to normální a co se s tím dá dělat? screenshot při přehrávání youtube 60-61°C při maps.google.com prohlížení ulice teplota kolem 55°C , při startu jen 43-45, ale lítá to, není stabilní. Ventilátor slyším. PC nad topením ale přišel jsem a bylo tu relativně chladno teď už běží i PC a to je z roku 2014, sice nic nedělá ale taky trochu topí. PC je pod stolem a ntb na stole a to teplo z PC asi moc necyrluluje směrem k notebooku, tak to asi nemá moc vliv. datum výroby v biosu bylo 2013

. max byl 62 °C

Teplota na thinkpadu / ntb

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Teploty jsou ok (normální). Holt u takto starého stroje umí takové full-hd video na youtube klidně zatížit procesor na 100%
mujnik
hodnocení

Ventilátor rpm u CPU se neukazuje protože se ukazuje jako ventilár na GPU?

Intel Ivy Bridge-MB GT1 - Integrated Graphics Controller [E1/L1/N0/P0] [Hewlett-Packard]

P0/L1/E1

Ivy Bridge-MB PGA SV

GPU

Intel Ivy Bridge-MB GT1 - Integrated Graphics Controller [E1/L1/N0/P0] [Hewlett-Packard]

Intel HD Graphics 2500

mujnik

Maximum bylo 72°C když bylo současně zapnuté PC a topení už bylo vypnuté nějakou dobu ale ještě stále trochu hřálo. Až tam nainstaluju linux mrknu na údaje od výrobce jaká je kritická teplota.

72 stupňů je pořád u zatíženého notebooku OK teplota. Netvrdím, že ideální, ale není to nic nebezpečného. Ostatně většina procesorů se začne podtaktovávat až kolem 100°C.
Určitě můžete vyčistit chladič a ventilátor, on se u notebooků časem umí slušně zacpat prachem, ale opravdu to není žádná kritická teplota.

hodnocení

0x

Úplně v pohodě. Když jsem měl ještě "herní" ntb tak po zapnutí hry se blížil ke 100stupňům. Já osobně podtaktoval procesor a při hrách sice nižší výkon ale teplota nešla nad 80. Ve vašem případě bych tohle neřešil, začal bych to řešit až v případě že bych se dostával nad 80. Taky tenhle program ukazuje max. teplotu ale ta tam mohla skočit na vteřinu pak sepli ventilátory na vyšší otáčky a schladilo to. Tohle je nejlepší měřit v grafu.. :) Ale tyto teploty bych neřešil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]