Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napojit?

Od: audio odpovědí: 14 změna:

Ahoj, mám repra ze starého domácího kina, které neměly koncovky, jenom z toho čouhaly dráty a ty se zacvalky do takových zobáčků. Chci ty repra připijit k pc, pořídil jsem aux koncovky, jednu uřízl :-D a uvnitř ale malé 3 drátky, bílý, červený a černý, pospojoval jsem , napojil repro na PC a ... šlo... ale strašně slabý zvuk na maximum... Nějaký lepší tip jak napojit tyto repra bez koncovek k PC? Díky

Jak napojit?
Jak napojit? #2
Jak napojit? #3

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

5x
Vzal jsi pasivni repraky a zapojil je do vystupu urceneho pro aktivni repraky. Bud porid zesilovac (konkretni ti poradime, az vyfotis stitek na tech bednach), nebo si kup aktivni bedny. To cos udelal je jako zaprahnout naves z kamionu za trikolku.

hodnocení

4x
Vystup audio u pc je výkonově dimenzován na sluchátka, pro výkonnější reproduktor potřebujete zesilovač.

radek1
hodnocení

0x

Dobrý večer, jak jste to pospojoval?

audio
hodnocení

Jasně, je to dost na hulváta :) U jiné sestavy mi to fachá, ale tam to jede ještě přes zesík, takže manuálně jde " povolit " hlasitost. Jinak štítek ze subwoofru z kina zde

Jak napojit? #4
re4zon
Tohle hod ze skaly, kvuli reprakum takove kvality kupovat zesilovac je skoda penez, byt by stal pet stovek.
audio
hodnocení

to je škoda vyhodit ne? Proč? Však na kině to sype nehorázně :)

re4zon
Sype nehorazne co presne? Mas 5.1 repro nevalne kvality. V kombinaci s receiverem, ktery to puvodne pohanel, to pri sledovani filmu muze pusobit fakt dobre, tomu verim. Kvalita zvuku pri napojeni na cokoliv jineho bude vyrazne horsi. Kdyz to placnes k nejakemu nahodnemu zesilovaci, bude to jeste horsi. Ty bedny jsou proste plastova chtastitka. Nejlip udelas, kdyz se pokusis sehnat to co to puvodne krmilo, tzn stejne domaci kino nekde na bazaru. Za 2k totiz muzes mit repro nesrovnatelne lepsi. Ozivovat stare lowcost donaci kino se proste nevyplati, nevim, jak ti to jinak vysvetlit.
audoi
hodnocení

Joo, asi stačilo na vysvětlenou :-D Chápu ... pokrok nezastavíš... bylo mi líto beden. Na tom kině to bylo za mě dobrý. Ještě doplňující, když bych to kino sehnal ( vím, zráta peněz, času... ) bylo by možno ho nějak propojit včetně těchto tepro i s PC?

re4zon
Dej sem foto toho zesilovace (zadni strana) a tvoji zvukove karty(+oznaceni). Predpokladam, ze bylo, vetsina modernich zvukovek umi posilat 5.1, zalezi jen na zapojeni.

audio
hodnocení

Případně nebyl by tip na nějaký zesík, který má zapojení repro pouze na ty skřipce do kterých šopnu ty ohlodané dráty? :-D

Bordeláři doma najdou staré autorádio s audio vstupem, zdroj od starého Pc a máš Hi-Fi soustavu.

jiofa
hodnocení

0x

Jedině přes zesilovač. Jedna z možností. Mám doma porůznu a hrají solidně. alza.cz/...

riva
hodnocení

0x

A což si za pár korun pořídit stavebnici zasilovače a zkusit si ho vyrobit? Pro začátek třeba něco jako aliexpress.com/...

audio
hodnocení

Co kdybych koupil tohle a napojil to přes to? datart.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]