Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám program IrfanView, kde je možnost posílat fotky emailem, ale když dám tu možnost, tak mi to píše, že mi chybí doplněk EMAIL.DLL
Došel jsem až na domovskou stránku a snažil jsem se stáhnou potřebné, ale nedaří se mi ten doplněk přidat do programu IrfanView,
Nevím, kde dělám chybu.
Děkuji za případné rady
u tohoto tazatele není zbytečný, protože jeho samotného to nenapadne ani tehdy kdzž je to žádouucí, takže jeden restart navíc nic nepokazí.
K čemu potřebute Shell plugin?
IrfanView Shell Extension
Ten vám nabídne akce Irfanu po kliknutí pravým tlačítkem myši na soubor. Každý takový doplněk zpomaluje akce grafického rozhraní operačního systému Windows (kritická knihovna shell.dll)
Email plugin
je obsažen ve zvláštních doplňcích, není běžně v dodávaných pluginech Irfanu
Oba soubory jsou ke stažení na stránce IrfanView:
Pro všechny pluginy je adresář "Plugins"v hlavní složce Irfanu
---
P.S.:
Pro odesílání e-mailu z kontextové nabídky samozřejmě musíte mít ve Widows nadefinovaný výchozí poštovní program, který tyto akce provádí.
Tady to někdo řešil: irfanview-forum.de/...
Většinou pomůže stáhnout danou dll z nějakého webu s dll a překopírovat do adresáře programu.
tady ho máš...ale musíš ho rozzipnout a vložit do adresaře System32
nebo si o tom tady počti... dlldownloader.com/...
![]() |
email.dll.zip | 92.11 kB |
Co kdybych zkopíroval na F některé k tomu soubory ze systému 32? Šlo by to?
Nebo celý systém 32? Není zbytečně tam kopírovat celý systém 32? Kdybych ho zkopíroval celý, tak by to prakticky šlo posílat pak obrázky emailem?
génius...to ne, ale bylo mi to doporučeno to přesunout na volný disk F , protože jsem již měl dis C červeně - málo místa. Nyní mám polovinu C volného, tak to mělo smysl
Udělal jsem vše co se psalo a nejdou posílat fotky emailem, tak už nevím co dál.
Jedna věc je teorie a druhá praxe - nejde to
Já mám (nejen) soubor Email.dll ve složce ..\IrfanView\Plugins a bez problémů.
Pokud je IrfanView 64 bitový, musí být pluginy 64 bitové.
Obdobně platí pro 32 bitový IrfanView, pluginy musí být pluginy 32 bitové.
Vše pro 64 mám. Také mám plugin ve složce co vy, ale bohužel to nejde poslat ty fotky emailem. Píše, že chybí ...dll, i když to všude mám
Ještě musíš email.dll zkopírovat do c\windows\syswow64.
Email.dll musí zůstat i v c\windows\system32
Pak jako admin v cmd dáš:
%windir%\System32egsvr32.exe /u Email.dll
%windir%\System32egsvr32.exe /i Email.dll
%windir%\SysWoW64egsvr32.exe /u Email.dll
%windir%\SysWoW64egsvr32.exe /i Email.dll
Ty příkazy jsou z odkazu výše.
Při zobrazení na Poradte se ale nějak zprznily, tak ještě jednou s přidanými mezerami kolem zpětných lomítek:
%windir% \ System32 \ regsvr32.exe /u Email.dll
%windir% \ System32 \ regsvr32.exe /i Email.dll
%windir% \ SysWoW64 \ regsvr32.exe /u Email.dll
%windir% \ SysWoW64 \ regsvr32.exe /i Email.dll
Za poslední týden jsi byl už několikrát upozorněn, že nemůžeš přesouvat programy, protože tím rozbiješ systém. Přesouvat můžeš pouze data. Pokud chceš mít IrfanView na F:, tak ten původní musíš odinstalovat a nainstalovat nejlépe portable verzi na F:
včetně všech knihoven. Ale to je asi marné ti to stále říkat. Už sis celý systém rozbořil.
Nic jsem si nezbořil. Posílat mi fotky už jdou emailem. Udělal jsem to co se zde psalo, děkuji všem za rady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.