Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava SD karty, chyba zápisu

Od: jasanek* odpovědí: 6 změna:

Při kopírování dat z karty micro SDHC 8 gb přes čtečku karet do PC. Se mi čtečka asi kvůli kabelu na chvilku odpojila. Počítač ji stále vidí udává i spravnou velikost. Místo původních dat ukazuje soubory s nesmyslnými názvy. Dá se karta nějak opravit?
Zformátovat nejde. Obnovit data nepotřebuju. Rád bych kdyby se karta dala nějak opravit.

Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Můžete zkusit kartu naformátovat pomocí nějkého low level formatovacího programu. download.chip.eu/...

doplněno 02.12.13 19:18:

Pozor, stahujte ten exe pod podtrženým "sem", ne ten Chip downloader.

doplněno 02.12.13 19:26:

zive.cz/...

jasanek*
hodnocení

Našel jsem tento návod k programu test disk:

forum.zive.cz/...

Ale karta mi pořád nejde. Asi dělám něco špatně.

Dost často jsou karty opravdu hw mrtvé .

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud se na kartě nebo flashce začnou objevovat nesmyslné názvy a velikosti souborů, tak jsou tato zařízení nevratně poškozena. Pod OS Windows se ani nedokončí to přeformátování a končí chybou. Pod OS Linux se dá zachránit část karty nebo flashky - tedy část nepoškozená se zformátuje a poškozená část se ponechá bez filesystému. Takové zařízení se potom může normálně používat, ale jeho celková kapacita je tedy menší. Zdravím!

doplněno 02.12.13 23:14:

Toto je vhodný software, pokud nemáte OS Linux - vypaluje se jako obraz disku.

stahuj.centrum.cz/...

doplněno 02.12.13 23:21:

tomkk - je to možné. Já jsem vycházel z předpokladu, že je ta karta zkoušena i v jiném PC a ta data jsou již nečitelná a se špatnou velikostí a názvy.

doplněno 03.12.13 18:21:

jasanek - zřejmě musíte nejdříve v BIOSu PC zvolit bootování z mechaniky jako první. Potom změnu uložit a s CD v mechanice restartovat PC.

Nemusí to tak nezbytně být. Měl jsem v PC čtečku, která typicky při každém x-tém vytahování uSD karty způsobila právě to, že místo názvů souborů a složek se objevily nesmysly. Nic na ní poškozeného nebylo, vždy jsem ji pak obnovil ze zálohy a používám tu kartu v mobilu dodnes.

jasanek*
hodnocení

Stáhnul jsem to, vypálil. Ale cd se mi nenabootovalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]