Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uložto cloud, cena v budoucnu?

Od: ernie® odpovědí: 10 změna:

Zdravím.

Rozumím tomu, že uložto chce teď nalákat lidi na cloudové úložiště, a tak dává brutálně nízké ceny (10 TB za 150.-) oproti google disku (2 TB 80.- 3měs, pak za 300.-) např., ale nikde jsem se v podmínkách uložto nedověděl, jak dlouho ta sleva bude platit a jestli to pak "neupraví".

Co si o tom myslíte? A jaký je názor na spolehlivost tohoto nového cloudu. Podmínky jsem samozřejmě nastudoval, ale jsou tam takové obecné floskule, které se dají samozřejmě velice flexibilně přizpůsobovat.

Díky.

Uložto cloud, cena v budoucnu?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Myslím si to, že do cloudu bych dal pouze zálohu zálohy - data zítra nemusí být dostupná u jakékoliv ckoud služby. Osobně se spokojím s 50gb zdarma na mega.nz. Pouze nenahraditelné data(fotky apod), nic co lze dohledat a znovu stáhnout na netu. Mají příjemného klienta pro mobil, win i linux. Držet v cloudu filmy a další hovadiny je zbytnost. Osud ulozto.cz je ve hvězdách. Můžou skončit nebo nevýhodně zdražit. Ale taky můžou mít stávající předplatitelé výhodnější stávající tarif a ti noví už ne...
asd1

Hodně věcí který ještě nedávno šly dohledat a stáhnout aktuálně nejsou dostupný, takže to že to jde dnes vůbec neznamená že to půjde pořád. A nejen to že něco bylo zdarma a dnes je placený, ale nejde to stáhnout už vůbec, prostě server skončil a data nejsou. Když to nemáš "u sebe" tak se k tomu už nedostaneš... A nemusí jít jen o syslení zbytečností bez kterých se obejdeš.

hodnocení

TAk 50 GB je pro mě nerelevantních, když jedna fotka má v nativním souboru editoru 150 mega a exporty do jpeg nebo tiff 20 až 60.

hodnocení

1x

To vám nik dopredu nepovie,že či cenu nezvýšia. Možno je to východisko zo situácie,že im blokujú ich servery na zdieľanie a potrebujú ich niejako využívať,tak ponúkajú možnosť cloudu,bez verejného vyhľadávania a zdieľania.

mathew
hodnocení

0x

Pochybuji, že si do podmínek dají, že nemůžou zdražit*smich* Kromě toho, nikdy nevíte, kdy ty servery vypnou a vy už se k těm datům nikdy nedostanete. Takže používám jenom ty co jsou zadarmo a to ještě stejně držím ty data ve skříni na HDD...

hodnocení

A tak data mám taky ve skříni, jen mě zarazila ta extrémně levná nabídka.

asd1

Mají kapacitu, po ukončení nevyužitou, tak loví zákazníky a na nic jinýho než dobrou cenu je neuloví, zadarmo by měli klienty ale ne zisk. Vědu bych v tom nehledal.. A když zdraží tak jim zdrhneš.

hodnocení

Tak jistě, že loví. Ale já si myslím, že z charitativních důvodů to nedělají, takže je to o tom známém úsloví o lapaném ptáčkovi. Co se bude dít pak v kleci, kdo ví.

lmgify

> jen mě zarazila ta extrémně levná nabídka

Ono to bude levné v porovnání s jinými nabídkami, ale cenově to zhruba vychází na nákladovku. 150/měsíc je 1800/rok a těch 10TB se v HDD ve velkoobjemu určitě dá za 4 tisíce koupit (velké NAS disky v RAIDu). Navíc oni nemusí mít hned fyzicky 10TB dostupných, protože kdo to zaplní okamžitě v 1.den, takže vám v podstatě prodávají řekněme fyzicky 1TB s tím, že pole se bude v budoucnu (tzn. až budou HDD levnější) rozšířovat s tím, jak poroste poptávka stávajících zákazníků.

Mě by spíše zajímalo, kdo dokáže nahrát/stáhnout 10TB měsíčně (=330GB/den = 31Mb/s), aniž by ho jeho ISP neodřízl. Těch skutečně neomezených připojení zase tolik být nemůže.

Navíc jak jsou vůbec oni připojeni, když dokáží garantovat přenos minim. 10TB/měsíc každému zákazníkovi? To snad neutáhne ani 100Gb linka do NIXu.

hodnocení

No já si myslím, že to není přenos dat 10 TB/měsíc, i když to tam píšou. Prostě si uživatel platí tento prostor za měsíční paušál. Buď nevhodně zvolili popisný termín, anebo i záměrně. Neměl tam být přenos dat, ale uložení dat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]