Přátelé, využívám desítky let email na centrum.cz. Nyní mám jejich schránky opět šíleně zaplavené reklamou (ona už taková vlna byla dřív) i přesto, že adresy nikde veřejně nevystavuju. Navíc měl centrum období,kdy mail přijde s velkým zpožděním popř vůbec a to i mezi vlastními schránkami. Doporučíte nějakou spolehlivější službu s kvalitnějším spam filtrem? Mimo google...
Osobně používám "desítky let" Seznam.cz (mimo jiných 3 emailových účtů). Spamu minimálně (zůstane "zachycen" v kolonce "hromadná pošta" a do PC se mi přes Outlook vůbec nedostane. jednou za měcíc pak přímo na serveru spam najednou smažu.
ele
Ahoj, SPAM se maze sam po uplynuti 30 dnu, je trochu nadbytecne ho mazat… Zdravim!
Roky ke své spokojenosti používám Google, ale ten nechcete.
jk2021
Podle měje také google v pohodě - o spamu téměř nevím, že existuje a celý ekosystém aplikací navázaných na Android nemá, kromě Applu a Microsoftu, konkurenci.
Google účet mám jako "servisní" k mobilu a službám googlu a nechci ho vystavovat spamu. Hlavní mail chci mít u jiného poskytovatele, než nevyzpytatelný google.
jk2021
Docela by mě zajímalo, co je podle vás na Googlu nevyzpytatelného?
Tyhle korporáty ala google, fb apod nemají problém zrušit uživateli účet z naprosto jakýchkoliv důvodů. A člivěk se nedovolá. V lepším případě se dozvíte obligátní "porušení zásad komunity". Abychom si rozuměli - já jsem běžný mainstream uživatel, nikdy jsem nebyl někde banován apod. Ale tyto praktiky mne drží v ostražitosti. Nebudu mít přihlášení stovek účtů na netu napojených na někoho takového. Na centru, seznamu apod je svět zatím ještě vpořádku, takže tam zatím obavu nemám.
jk2021
Tak tomu říkám žít v sebeklamu... co myslíte, že Seznamu či jimému poskytovateli (který je mimochodem také korporát, ale jen podstatně menší než Google) zabrání vám smazat účet, když budou chtít - jedním slovem, nic. Tudíž vaše paranoia nedává žádný smysl.
Vzhledem k tomu, že mnou uvedené zvesela mažou a stačí pokud jen uživatel má "jinou" pravdu, o žádný sebeklam nejde. Jistota pochopitelně není nikde, to nezpochybňuju.
Asi máte něco šoatně nastavené nebo dáváte své adresy na nějakých pochybných stránkách. Já mám dvě schránky na centrum.cz a spamů mi chodí minimálně. Teď v prosinci mi přišlo 12 zpráv o zásilce v DPD z Alzy a Elektroworldu, ale to je spíš výjimka. Když si pošlu sám zprávu z jedné shcránky do druhé schránky na centrum, tak je to otázka minut. Přeposílané zprávy jsou okamžité. Z předávání adres klientů bych podezříval pochybné eshopy.
Na pochybných stránkách nikdy nic nedávám. Max eshopy a to jen s dobrou referencí. Samozřejmě s daty můžou kšeftovat taky, ale je to menší riziko, než nějaký pochybný neznámý eshop...
petrm
Pochybné stránky mohou být i na eshopech s dobrou pověstí. Pamatuji, že jednorázově se kdysi dostaly ven i adresy z Mall.cz a byly veřejně dostupné. Já jsem tehdy požadoval, aby můj účet zrušili a trvalo to asi měsíc, než se to podařilo.
Seznam to je z bláta do louže. Navíc je tam povinné české telefonní číslo (jak si můžou takovou diskriminaci dovolit, měli by akceptovat minimálně telefonní číslo EU), a zatím nepovinná bankovníi dentita. Je otázkou, jak dlouho to bude nepovinné. Takže seznam bych ze seznamu vyškrtnul.
Na spamy bylo výborné centrum.sk, v jejich spamové schránce jsem sice míval za to 14 denní období kolem 500 položek, ale nic nebylo mezi doručenými. (Opět stejně jako centrum.cz už nelze založit bez telefonu, nevím, jestli akceptují i český, stávající schránky zatím fungují, a ani neotravují jako ta seznamová.)
Nevím o žádném mailu, který by šlo založit zcela nezávazně bez něčeho takového. A to jsme na tom ještě dobře, že stačí telefon, zahraniční služby většinou chtějí rovnou číslo kreditky.
Poskytnout telefon providerovi mi nevadí. Na centru mi vadí i ta období, kdy to hapruje. Např maily, které vzájemně nedorazily (centrum - centrum) jsem našel po čtrnácti dnech z čistajasna ve spamu.
Proč by nebyl. Mám na něm email už pár roků.+ cca.350 kontaktů Jinak, pokud nevěříte googlu, seznamu, atd...tak přece není problém si založit email na vlastní doméně.
Ale já nepíšu, že nevěřím seznamu... Jen bych se vyvaroval firmám, které vede banda ultralevičáků se "správným" názorem. Podívejte se na nedávný dotaz ohledně vyhledávání bílé šťastné ženy...
slovan
Upřímně by mě zajímalo, co je na korporátních psychopatech z kapitalistických zemí "ultralevicového"...
jirib - tož při frekvenci asi pět spamů ročně to mám dobré, resp. dobře nastaveno tam, kde tomu lze bránit. A to se nijak neupejpám a vlezu všude, kam se proklikám.
jirib
I z této stránky...z jakékoliv stránky...váš prohlížeč si všechno pamatuje i váš email i váš telefon,pokuď jste ho někdy,někam zadával...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.