Nejste přihlášen/a.
Zdravím, už asi třetí týden mi vypadává internet od O2. Stává se to hlavně po 16. hodině a vypadává tak jednou za hodinu až dvě. Pak musím vždy modem restartovat, jinak se nepřipojím. Občas internet vypadne i před 16. hod, ale to jen výjimečně.
Mám klasickou telefonní zásuvku, od ní kabel do modemu a z něj do PC. Dále ještě využíváme notebook a mobily přes wifi. Modem jsem měl TP-Link Archer VR300 a zkusil jsem i TP-Link Archer VR400, ale žádná změna, takže modemem to asi nebude...
Po vypadnutí internetu začne na modemu blikat dioda DSL, po delší době se rozsvítí, ale dioda internetu se nerozsvítí. Po restartování modemu se poté rozsvítí a internet jde (než zase vypadne).
Čím to může být? Slabším signálem od O2 a modem ho nedokáže udržet? Díky za rady.
To, že bliká dioda "DSL", znamená že navazuje spojení s protistranou (DSLAM- digital subscriber line access multiplexer) na telefonní ústředně.
Nesvítící dioda "Internet" znamená, že se DSLAM nepřipojil do sítě operátora (ISP) a dále do internetu pomocí BRAS (Broadband Remote Access Server).
Zkuste dohledat událost v logu modemu/routeru (u některých je nutné logování explicitně zapnout).
V každém případě to takhle popište poskytovateli a nenechte se na call centru odradit - požadujte technika.
zdravím ,
jako první bych si stahl program pingplotter.com/...
naistalujte program do programu napište jakokoliv adresu třeba google.com nebo seznam.cz
ukáže vám to cestu připojení od vás až k stránce uvídíme co dále
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.