Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit 2 routery za sebou?

Od: clayman® odpovědí: 13 změna:

Myslím, že už jsem vyzkoušel snad všechno a stále se nemůžu dobrat fungujícího stavu.

Router #1 je k přijmu WIFI od provedera, také přiděluje IP adresy. Jeho IP je 192.168.1.1. Rozsah přidělování (DHCP) adres má 192.168.1.2 - 192.168.1.50.

Router #2 je můj a určen k vysílání WIFI, ale nyni nefunguje ani jako router. Jeho IP je 192.168.1.55 a rozsah přidělování adres je 192.168.1.100 - 192.168.1.254. IP adresu routeru #1 si bere automaticky a dokonce správně. Oba mají masku 255.255.255.0.

Po restartu routeru #2 vše funguje jak má asi 5sec a pak zase nic. Netuším, co se stane během těch 5 sec... routerem #1 to určitě není, protože už jsem měl jiný router jako #2 a vše běhalo. Má někdo nějaký nápad?

Router #2 je Asus WL-530g V2 czechcomputer.cz/...

Už jsem pološílený :)

doplněno 11.04.09 06:54:

pokud do routeru #1 zapojím router #2 do LAN1 a pc hodím do LAN2 na PC vše funguje dobře. Ale internet přes WIFI stávkuje...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Rozsahy IP. IP adresa na wan a lan straně nesmí být stejná. Takže wan stran aprvního routeru je jasná, na lan straně mu dej řekněme adresu 192.168.1.1 na routeru 2 dej na wan straně IP třeba 192.168.1.10 ale na lan straně už musíš dát jinou IP, třeba 192.168.2.x nebo klidně 10.0.0.x

tímto začni.

Nebo by jsi musel jeden router přepnout do bridge módu (spíŠe svuj), tím pádem mu vyřadíš funkci routeru

hodnocení

jsi na mě moc složitý, řekni mi jakou IP a rozsah adres mam dat na #1 a #2 :)

WAN, LAN strana... jsem z toho pomotaný :-D

Přepnutí na bridge jsem našel jen na #1, na Asusu bohužel ne :( Takže router #1 musí jít do routeru #2 přes WAN, viď?

Router má vždy dvě rozhraní a mezi nima přepíná (routuje) a proto je to router. Čili ty máš router od poskytovatele a ten má buď na wifi nebo na WAN přiřazenou nějakou IP od poskytovatele, podle toho jaký router to je. Pro tebe je zajímavé jen LAN nastavení doho routeru a to znamená porty LAN mají IP 192.168.1.x, fajn, čili já chci k tomu dát další router tak ten připojuji jako na vnější síť- kabel dávám do WAN portu a v routeru si najdu nastavení WAN, IP nechám buď automaticky a nebo natvrdo dám 192.168.1.x, supr mam to propojené a teď musim zajistit aby se to nehádalo a nemůžu tedy nechat na tomto routeru nastavení LAN aby bylo taky 192.168.1.x, ale změnim to třeba na rozsah 10.0.0.x nebo 192.168.2.x je to už jasnější? Ono to bude nejlepší probrat na icq. Jo a proč propojuješ 2 routery? Pokud ti jde o připojení wifi na notebook tak to jsi nepotřeboval router...

hodnocení

hotovo, ale nepomohlo to. Ještě, jakou svoji IP má mít router #2?

Ono jde vytvořit jinak WIFI spojení s netem bez druhého zaplého PC a bez routeru? *nevi*

Svoji IP? No bude mít dvě, tak jak to píšu- WAN nastavíš 192.168.1.x aby to bylo stejné jako rozsah LAN prvního routeru. LAN mu nastav úplně jiné, třeba 10.0.0.x nebo 192.168.2.x

Jeden router přeci máš ne?

hodnocení

jejich WIFI se tváří jako router, ale má asi jen jednu LAN - zřejmě jen kvůli snadnosti připojení, jinak jako router pro více PC to nejde použít...

ok, vše nastaveno, ale nefunguje. Další nápad? :) Asi zavolám jejich technika, ať mi to zprovnozní :)

Když dáš na tom pc ipconfig /all tak to udělá co? A nejde jen ten noťas nebo ani počítač. A počítač je zapojen taky v tom asus routeru? Už v tom začínám mít chaos :)

hodnocení

router 1 jde do routeru 2, PC je napojen do routeru 2 - více bych se v tom nepitval. PC se dostane pouze na router 2, pomocí přesné IP, dál už nikam.

screen přiložen :)

Jak nastavit 2 routery za sebou?

jaktože má pc ip adresu z rozsahu 1 routeru? Přehodil jsi ten rozsah? :)

hodnocení

jj, ale zapomněl jsem na restart, tady je nový :)

Jak nastavit 2 routery za sebou? #2

To mi pořád nesedí- bránu a dns máš první router který ale pc nemůže vidět páč je v jiném rozsahu a ip adresa samotného pc...jakou adresu má router, přesněji druhý router na lan rozhraní? Pojď na icq

hodnocení

už vše funguje, ani nevím kde přesně byla chyba. Super byl nápad Mavericka, dát na router 2 ip 192.168.2.1 a jít v jiné "řadě". Vše jsem restartoval, router dal do továrního nastavení, nastavil podle Mavericka a vše je ok. nechápu, ale je mi to jedno. Díky! :)

To opravdu nebyl nápad, to je fakt aby to vůbec mohlo fungovat už z principu routeru s NATem- překlad adres z jednoho rozsahu na druhý, nelze to na stejném :)

Ale neni zač a doufám že už to bude bez problémů *uf*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]