Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows

Od: petrtak® odpovědí: 10 změna:

Jak ve Windows nastavit, aby se na přihlašovací obrazovce zobrazovali všichni zadaní uživatelé PC, jako na přiloženém obrázku?

Jsem ve Windows zalogovaný pracovním/školním účtem, stejně jako další 2 uživatelé. Když se odhlásím, tak při dalším přihlášení se zobrazí (je na výběr) jen moje jméno (jako posledního přihlášeného) a jako druhá možnost "jiný uživatel" a nikdo další.

Pokud se nechci přihlásit já, ale někdo jiný, zvolí se "jiný uživatel" a musí se pokaždé zadat e-mail a heslo tohoto uživatele. Když se příště budu chtít přihlásit já, už nejsem ve výběru, jen "poslední přihlášený" a jako další možnost "jiný uživatel". Musím se tedy přihlásit přes položku "jiný uživatel".

Patrně jde o nějaké bezpečnostní nastavení, ale nevím, kde se to upravuje. Poradíte někdo? Velké díky!

Windows

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
No a vy chcete aby se každý mohl přihlásit (dostat) do cizího účtu.
Proto to tak je, vlastní účet, vlastní heslo.
Tedy jestli to chápu správně?
jk2021

Já to pochopil tak, že jde pouze o zobrazení tlačítek s názvy uživatelských účtů, které jsou na PC vytvořené.

Chápete to špatně. Vlevo je jen seznam založených účtů. Po klepnutí na jméno se otevře normální přihlašovací okno pro zadání jména(emailu) a hesla. Jen to jméno(email) bude v tomto případě už předvyplněné. A zadá se jen heslo.

hodnocení

Díky za reakci, Pepr přesně tak. Jde jen o to, aby se jednotliví uživatelé dali jednak vybrat a jednak aby stačilo vyplnit už jen heslo nebo PIN. Takhle se musí zvolit "jiný uživatel", zadat e-mail a pak heslo nebo přepnout na zadání PIN (v takovém případě opět zadat vymazaný e-mail). Jinak tip od technika - viz níže - vypadá nadějně.

jk2021
hodnocení

0x

Podle tohoto zdroje je zřejmě zapotřebí editace registru - elevenforum.com/...

technik
hodnocení

0x

Jakou máte edici a verzi Windows? Lokální uživatelé by tam měli být ve vývhozím nastavení myslím všichni... Takto se to chová až v doméně (což není jasné, jestli máte, když se zmiňujete jen o "pracovním" účtu).

Máte-li edici Pro, tak zkuste otevřít gpedit.msc a povolit nastavení Computer Configuration -> Administrative Templates -> System -> Logon -> Enumerate local users on domain-joined computers

Případně také zkontrolujte, že jsou vypnuté: Interactive logon: Dont display last signed-in; Interactive logon: Dont display username at sign in; v Computer Configuration\Windows Settings\Security Settings\Local Policies\Security Options

A vypnuté Block user from showing account details on sign-in; Do not enumerate connected users on domain-joined computer; Enumerate local users on domain-joined computers; v Computer Configuration\Administrative Templates\System\Logon

hodnocení

Děkuji za reakci. Ano, jedná se o doménový účet a v tomto případě jde o win 10. V případě win 11 bude postup jiný? Jinak děkuji za tipy, odzkouším to. Díky!

V případě doménového účtu se zpravidla nepřidělují uživatelům taková práva, aby mohli editovat registry.

jtv

Děkuji za tip, chci se ale zeptat, zda pravidlo Enumerate local users on domain-joined computers má být vypnuté či zapnuté. Píšete, že je máme povolit a o něco později zkontrolovat, že je vypnuté.

> Máte-li edici Pro, tak zkuste otevřít gpedit.msc a povolit nastavení Computer Configuration -> Administrative Templates -> System -> Logon -> Enumerate local users on domain-joined computers

> A vypnuté (...) Enumerate local users on domain-joined computers; v Computer Configuration\Administrative Templates\System\Logon

hodnocení

Tak to zabralo, všichni uživatelé se zobrazují ve výběru. Díky za precizní návod! Máte u mne pivo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]