Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký WIN 11 nejlepší na stolní PC?

Od: misa503® odpovědí: 1 změna:

Dobrý den.

Mám PC velkou bednu-skříň.
Intel(R) Core(TM) i5-4570 CPU @ 3.20GHz 3.20 GHz
8,00 GB (použitelné: 7,89 GB)
64bitový operační systém, procesor pro platformu x64
Edice Windows 10 Pro
Verze 22H2
Build operačního systému 19045.3448
Výkon Windows Feature Experience Pack 1000.19044.1000.0

Chtěl bych si koupit WIN 11 počítač, kde bych využil stávající monitor i skener. Vše by mi stálo trvale na psacím stole. Takže něco jako notebook.

Notebook má ale již svůj monitor a klávesnici-ta mi ale nevyhovuje, jsem zvyklý na klávesnici czc.cz/...

Moje klávesnice : PS/2 C - TECH KB - 102 - BL.

Když nebudu muset kupovat nový monitor, tak notebook je asi zbytečné kupovat s WIN 11, který má již monitor i klávesnici.

Takže to nyní vidím tak, že budu muset mít stále tu bednu, když chci zachovat ten monitor i klávesnici. Myslel jsem, že využiji přechodu na WIN 11 a těžké bedny se zbavím.

Je obtížné ji přenášet někam, kde mi do ní dají nový WIN 11.

Co mi doporučíte do PC bedny? Potřeboval bych tam všechny výstupy USB-A 3.1 ( 4x asi nejméně ) vzadu USB-A 3.1 , jsou zepředu vidět modré zásuvky. Jsou myslím rychlejší než USB 2.0.

Viděl jsem i oranžové na kabelech - ty jsou asi ještě lepší - pro větší rychlosti? Dávají se do PC také? Potřeboval bych co nejlepší - rychlejší s ohledem na rychlost vývoje v technice.

Mám kabely USB - A 3.1 ze předu jsou modré uvnitř zásuvky.

Dále mám na PC 2x USB-A 2.0 pod vypínačem zepředu PC. Dále mám nad vypínačem šuplátko na vložení DVD, což myslím dnešní notebooky už asi nemají. Zůstane mi u WIN 11 šuplátko na DVD?

Jaké další výstupy by bylo dobré mít na zadním čele PC?

Potřeboval bych hlavní disk "C "typ SSD- kde se nic netočí. Na něm pouze systém. Asi tak 1 TB.

Časem se mi disk "C "stále více zaplňuje, tak proto, abych měl rezervu na disku.

Pak další alespoň 3 disky SSD , každý 1 TB.

Prostě bych potřebova místo WIN 10 Pro už něco lepšího v počítači , když se bude dávat WIN 11

Doporučili byste mi prosím nějakou sestavu s ohledem co píšu? Kolik by byla asi přibližně cena?

Na co si mám dávat pozor při přechodu na WIN 11? Budou asi různé možnosti dát do PC WIN 11.

Jde mi o to, aby mi tam servis nedal něco mizerného, což za krátký čas nebude vyhovovat.

Děkuji za případné rady

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den,

dle dotazu beru, že budete PC využívat doma a tam je asi nejlepší volbou edice Home - standardně dodávána do všech PC pro domácí užití. Nemá moc smysl řešit licence pro firmy, protože funkce, které mají navíc, v domácím prostředí prakticky nevyužijete.

Co se týče ceny PC, hodně záleží na plánovaném využívání - jiné požadavky bude mít grafik, hráč, konstruktér, vývojář, nebo někdo, kdo si chce jen přečíst zprávy, mrknout na FB, YouTube a sem tam napsat nějaký mail.

Mrkněte na nějaké prodejce a buď si vyberte něco z již hotových sestav a nebo jim napište a nechte si sestavu doporučit. Hezký výběr s rozdělením využití i konfigurátory má např. Alza, CZC, TSBohemia a asi i x dalších. Vzhledem ke struktuře dotazu myslím, že to bude plně dostačující pro vaše praktické využití (nemyslím to nijak zle ;) ). Prakticky všechny nové PC, které jsou nyní v nabídce minimálně pro základní, pohodlnou práci budou výkonem stačit. U stolního PC máte navíc výhodu, že kdyby výkon docházel, není zpravidla problém přidat RAM, vyměnit procesor nebo grafickou kartu a to dle toho, co bude potřeba. A pokud vyloženě trváte na 3x SSD, tak ty se dají dokoupit a s prodejcem domluvit zapojení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]