Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba windows (asi)

Od: terka04 odpovědí: 4 změna:
Zdravím, potřebuji poradit ohledně problému s windowsem (tuším? Nejsem odborník, tak pardon, pokud se pletu). Viz. Fotografie
Poradí mi někdo co mám dělat? Zkoušela jsem nějaké videa na YouTube, kde se psalo, že mám zmáčknout F2, ale nic se nestalo, PC na nic nereaguje. Případně nevíte kde přesně by měla být chyba? Pojede PC, nebo si budu muset koupit nový?
PC mám 7 let, takže tak starý ani není.

Chyba windows (asi)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

8x

Příčin může být celá řada, namátkou

1. V biosu se změnilo pořadí bootování (třeba poté, co se vybila baterka na motherboardu) - stačí v biosu nastavit správně

2. Špatná data (v bootovací oblasti) na disku (třeba nesprávným vypnutím počítače) - napraví to reinstalace systému z USB/CD/...

3. Fyzická vada disku - tady je lepší koupit nový a nainstalovat systém na něj

4. Třeba i ten vir, ale to byste musela mít smolnej den. Formátování s reinstalací by to mělo napravit.

hodnocení

4x

vypadá to ,že vám odešel harddisk

další měně pravděbodobná možnost je virus

petrm
hodnocení

2x

Chtělo by to otestovat HW, aby se vyloučila možnost vadného disku, případně jen špatný kontakt datového kabelu. Ale k tomu je potřeba nějaký bootovací USB disk s testovacími programy, což asi není v možnostech úplného laika. Takže buď zkušený kamarád nebo servis.

hodnocení

1x

tady je návod, který by mohl pomoci (tedy pokud není HDD mrtvý):

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]