Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou mys, aby kolecko vydrzelo?

Od: pet* odpovědí: 10 změna:
Zdravim, kupuji si obvykle opticke bezdratove mysi okolo 500 Kc, u vsech ale zacalo casem (pomerne brzy) blbnout kolecko, ze pri jeho pouzivani nescrolluje obraz plynule, ale skace nahoru dolu jak potrefeny. Pry je to kvuli nahromadene spine a prachu. Maji drazsi mysi toto nejak lepe technicky reseno? A pokud ano, na jaky parametr si dat pozor? Diky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Ty hledáš myš s fungujícím kolečkem a přitom výrobce myši ti špínu k výrobku nedodává.

Takže kolečko při normálním slušném zacházení funguje.

Pokud máš myš zaprášenou nebo zamaštěnou, jezdíš s myší po textilních vláknech a nevím co ještě, tak ji občas musíš rozmontovat a vyčistit. Pak bude zase fungovat jako nová.

hodnocení

5x

Tohle dělají hlavně myši Genius. Levné klávesnice a myši jsou prostě spotřebák, teď je na tom asi nejlépe s poměrem životnost/cena Dell.

hodnocení

3x

Užívám myši řady Microsoft Wireles/...

Dražší (dá se sehnat v akci kolem oněch 500 Kč), ale vydrží asi 6 až 8 roků (podle užití). Velká, na 2 akumulátory AA Panasonic Eneloop výdrž 1/2 roku bez nabíjení. Mám nyní doma druhou loni koupenou za 540 Kč + máme v práci.

hodnocení

3x

Moje předposlední myš stála necelou stovku a vyhazoval jsem ji po deseti letech. Kolečko fungovalo správně do poslední chvíle.

Dražsí myš to nevyřeší... holt si to chce umýt pracky, než na to budeš makat.

karel556*
15.12.23 12:45
*palec*

Určitě se opotřebuje "cvrček". Záleží na intenzitě používání kolečka. Nebo; například lze nastavit (Ubuntu/Gnome), že se pootočí a plocha začne trvale rolovat, pak se pootočí zpět a zastaví se. Téměř neopotřebovatelné. Nebo se nastaví citlivost a co se musí narolovat X-krát pootočením, lze najednou povést jedním pohybem.;)

mathew
hodnocení

2x
Já kupují myši do 800,- a vyšší cena bohužel není záruka lepší výdrže ani funkčnosti. Ono ani podle výrobce se nedá orientovat, protože kolikrát no name je lepší jak značková. Takže aktuálně vybírám podle vzhledu...

hodnocení

2x
Nevím, jak to mají řešeno, ale Logitech MX Master a bez problémů...

Pod to se 3x podepisuji :) Měl jsem jsem první verzi koupenou krátce po uvedení (odhadem r 2015) a stále ještě bez problémů funguje. Jen materiál (ta pseudoguma, co se všude dává) už není tak hezká, místy odrbaná ale funkčně vše stále v pohodě, vč. kolečka.

hodnocení

0x

Mne sa toto stáva,keď už dochádzajú batérie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]