Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezpečné vymazání pevného disku

Od: mm3 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den .

Chtěl bych prodat HDD .Je na něm ale instalován windows xp . Jakým způsobem mohu vymazat operační systém , aby ten disk byl prázdný , a nedaly se na něm obnovit moje soubory . Nechtěl bych , aby kupec zkoušel zjistit , co jsem tam na tom disku měl . Jde mi o bezpečné vymazání všech souborů .

Děkuji za rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Aby se data nedaly obnovit tak to leda ten disk zničit. Pro normální použítí bude ale stačit odstranit oddíly, popřípadě oddíly na disku odstranit, znovu jeden vytvořit a naformátovat. Neřikám že je to neobnovitelné ale bude to stačit. Nejlépe když ten disk připojíš jako druhý pc a uděláš jak jsem řekl a pak disk prodej

assshack*

S tím naprosto souhlasím. Stači vytvořit pár oddílů a Easy Recovery si s tím už moc neporadí. Ale doporučil bych ještě maličkost. Právě Easy Recovery umožňuje zformátovat disk a následně jej zapsat šifrovanými soubory. A poté jej znovu zformátuje. Tím dojde k poměrně kvalitnímu zabezpečení před nežádoucími uživateli. Používá se to zejména u servorvých disků, kde je nutné disk před možným vrácením ( např. při pronajmutí servrového zařízení ) smazat.

Ale bohatě postačí ty oddíly :)

chlamak*
hodnocení

1x

www.killdisk.com/

tento programek (eraser) nekolikkrat promaze soubory a pak je temer nemozne z disku neco "vykopat"

Pak ho ale pred pouzitim musite znova zformatovat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]