Nejste přihlášen/a.
Dobrý den .
Chtěl bych prodat HDD .Je na něm ale instalován windows xp . Jakým způsobem mohu vymazat operační systém , aby ten disk byl prázdný , a nedaly se na něm obnovit moje soubory . Nechtěl bych , aby kupec zkoušel zjistit , co jsem tam na tom disku měl . Jde mi o bezpečné vymazání všech souborů .
Děkuji za rady
Aby se data nedaly obnovit tak to leda ten disk zničit. Pro normální použítí bude ale stačit odstranit oddíly, popřípadě oddíly na disku odstranit, znovu jeden vytvořit a naformátovat. Neřikám že je to neobnovitelné ale bude to stačit. Nejlépe když ten disk připojíš jako druhý pc a uděláš jak jsem řekl a pak disk prodej
S tím naprosto souhlasím. Stači vytvořit pár oddílů a Easy Recovery si s tím už moc neporadí. Ale doporučil bych ještě maličkost. Právě Easy Recovery umožňuje zformátovat disk a následně jej zapsat šifrovanými soubory. A poté jej znovu zformátuje. Tím dojde k poměrně kvalitnímu zabezpečení před nežádoucími uživateli. Používá se to zejména u servorvých disků, kde je nutné disk před možným vrácením ( např. při pronajmutí servrového zařízení ) smazat.
Ale bohatě postačí ty oddíly
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.