Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brutální zásek počítače

Od: ovbr odpovědí: 5 změna:
DObrý den, potřevboval ych poradit z dost nepříjemnou šlamastykou, do které se dostal nyní muj počítač. (WIN 10´10, 16 GB RAM + 128MB eDRAM, 512GB NVMe-)
SPuštěn byl asi před rokem (do režimu S3 SUspend to RAM dáván ) a od té doby na něm otevřeno asi 2O oken prohlížeče, tak 400 tabů, celé to žere hodně RAM, tak tipl bych víc než 10GBm protože jsem musel přifouknout swap (jinak držím hovypnutý), mám tam teeĎ swap tuším 12GB.
Jako obvykle jsem si zapl hru, poslední měsíc asi 30x , řádný problém DOTA II není náročná (2-3 GB RAM)
Jen že teď se stalo že prostě najednou se zasekl obraz, klávsnice nic nedělá a myš akorát jezdila pomalu zpožděně a ještě s ikonou jako při editaci textu.
TEdy do té doby než jsem odpojil a zapojil monitor
(myš je v USBčku monitoru)
Nevíte co ,udělat, abych ho osdekl? Nechci přijít o otevřené věci, ale bylo mezi nimi i pár textových poznámek v notepadu(bez Uloženo jako)
Jediné co poznám, že chladič začal foukat na nižší výkon, jako na ploše při ničem
Jednu věc jsem dnes udělat neobvykle. Poslední 14 dní najednou přestalo fungovat přistupování k souborům windows po síti (port 445 tuším) na jiných PC a služba Automatická konfugirace WLAN(tuším) zzůstala zaseklá na zastaváání AA já zase dnes zkusil do explorer.exe zadat |\192.168.1.200, co to udělá(nedělá to nic a po chvíli asi 3 minuty to napíše infobox že se to nepovedlo něco ako dostat se k umístění na síti).
Klávesnice už nereaguje ani na capslock
takže rada vytáhnout šňůru je to, co nechci
doplněno 10.12.23 20:25: Vylučuji přehřátí (hlavně teď při 12°c dle rady pani Pekarové topit na.míň) - bylo to jako obvykle...
Navíc mam (nejen)při hraní limimitovanou frekvenci cpu a grafiku na středni výkon ať se to nemučí
doplněno 10.12.23 20:29: Nějaky siťovy traffic vidim když vypnu/zapnu switch
(Arp, quic http , dns) takže nezamrzl komplet

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrm
hodnocení

2x

Já bych se pokusil spustit správce úloh (CTRL+SHIFT+ESC ), najít proces, který se seknul a ten natvrdo ukončit. Pak by se mohly ostatní procesy rozeběhnout.

riva
hodnocení

2x

20 oken prohlížeče, tak 400 tab? No potěš koště. Změnil bych způsob, jak PC používám. Protože pro takové používání budou počítače až za spoustu let.

hodnocení

0x

tak z toho popisu cítím totálního trola nebo geniálního člověka...

Při tom zaseknutí už není možnost zprovoznit a uložit si data - to prostě nepůjde.

Držte tlačítko ON-OFF tak dlouho, až se vypne, pak zkusít zapnout a modlit se, že se nespálila GPU

doplněno 10.12.23 20:29:

mimochodem - ram 10GB mi žere NTB při otevření pár nenáročných aplikací a dvou prohlížečů s 9ti záložkami.

ovbr
hodnocení

Já mam ještě naději, že spadl graficky driver... Jenže jak ho rebootnout jdyž pc nejde ovládat a sshd v windows nemam)
No tak.možná 10GB to bylo 20 oken s 190 taby, pak jsem navyšoval když už chromi-a měly nad 19GB

frankenstein
hodnocení

0x
On je celkove dost problem s tak malou pameti na jinak modenim PC. Vypinat swap neni dobry napad. Kdyz mate tak malou pamet a nemate tam aspon 32GB nebo optimalne 64 dnes... tak nehrajte hry ... hry mohou udelat bordel kdykoliv furt se to vyviji nebo jste to corkl z netu mate to hacknute a pak se nedivte ze vam PC dela bordel. S velkou pameti si vypnete swap, s malou urcite ne, ale hry budou nejspis rizikove vzdy. Ja bych asi jedinou hru co jsem kdy povazovalza nerizikovou to byly hry takove nenarocne jako age of empires the conquorors.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]