Nejste přihlášen/a.
dobrý den
mohl bych Vás požádat o radu? už nechci mistního poskytovatele internetu (nonstop výpadek kvůli počasí, viditelnosti,...řešeno s nimi, nejde jinak), optiku ani datovou linku nemám. Sháním tedy na doma nějaký bezdrátový internet. Jakože nejvíce by se mi líbilo mít modem, který strčím do zásuvky, a to mi pokryje celou domácnost (RD z porothermu, 2 patra). Bez vrtání, bez natahování nových kablu.
Takže se nabízí datový tarif od mobilních operátorů a jejich modemy? nebo je ještě nějaká jiná možnost internetu na doma? Někdo jiný než operátor?
děkuji za rady
tak ping na IP mám časy:
time=3ms
time=3ms
time=2ms
time=2ms
time=2ms
time=4ms
time=860ms
time=346ms
time=218ms
time=111ms
time=31ms
time=2ms
time=3ms
time=2ms
time=4ms
time=3ms
time=3ms
a tak pořád dokola...jednotky a pak to vyskočí a zase jednotky
ping na seznam:
time=17ms
time=21ms
time=16ms
time=16ms
time=15ms
time=241ms
time=187ms
time=208ms
time=123ms
time=384ms
time=315ms
time=16ms
time=18ms
time=31ms
time=16ms
time=17ms
time=22ms
takže taky něco podobného, je to do 50 a pak to vyskočí a pak zase do 50...a pořád dokola
momentálně asi jo, ale to dělá celý rok (pozoruji výpadky) takže asi špatná viditelnost na jejich vysílač..
co tedy doporučujete vy, za bezdrat technologii za rozumné peníze?
zdravím ,
mrkni na mapainternetu.cz/... najdeš tam jací poskytovatele a na jaké technologi jsou u tebe dostupni
jinak bych doporičil modem na sim kartu
díky, tak modemy od mob.operátorů jsou asi všechny na simku, že?
ale zdají se mi být předražené... myslím si že levněji by vyšlo si koupit svůj, ale nevím jaký? nevyznám se v tom
Kyslíci (ale u jiných operátorů se ta cena moc lišit nebude) mají 5G bezdrát na simku včetně televize za 550.-, modem si koupíš za 2500.-
To zas tak drahé není, když máš barák.
Ovšem na dvě patra budeš muset mít asi i extendery.
Pokud tedy nebudeš chtít od modemrouteru po baráku tahat kábly.
Jinak co mám zkušenost, tak ten samotný LTE 5G příjem na simku je bez problémů.
To staci taky "obycejny" modemrouter? Ten se zapne jen do zasuvky a vlozi simka a hotovo? Jinak ten modemrouter bude mit asi mensi dosah signalu nez primo od kysliku ten 5G modem, nebo to bude nastejno?
A jeste se zeptam, pokud bych vlozil do takoveho modemu i simku z telefonu, kde mam data, taky by to vysilalo internet po baraku? Je jedno jestli od operatoru mam zaplaceny datovy sluzby na simce z telefonu, nebo na simce jako internet na doma?
Byl jsem v pointu v obchodnim dome
u Tmobilu- ti mi rekli, ze vzduchem neomezene data rychlost 30Mb od 729kc
u O2 v pointu mi rekli ze davaji na te adrese jedine kablem a ze vzduchem nejde vubec, ze strasne maly signal. Takze bud kabel nebo nic. Hadat se s nim nebudu. Ale je to divne, na mobilu data jedou a zeby jako internet na doma data nejela? Zajimave. Prece jak je pokryti na mobilu, musi byt pokryti pro datovou simku i v modemu, nebo se pletu?
dekuji
@daciak Podívej se, pokud ti jedou data v mobilu, tak wireless modemrouter není ohledně příjmu dat nic jiného než to stejné, co mobil. Nakonec, z toho mobilu můžeš udělat acces point, přístupový bod na internet.
Když do toho routeru vrazíš simku s daty ze svého mobilu, tak ti to pojede. Akorát je nepraktické to furt přendavat.
Takže si u operátora dojednej nějaký rozumný tarif.
lalala: poradil bys mi teda prosím?
jsem u mistního poskytovatele, kde je špatný výhled mého přijímače na jejich vysílač. Nic jiného mi nedokážou udělat, prostě ne moc dobrý výhled = nestabilní připojení. (pokud by byl výhled 100% tak jsem spokojenej, platím 320 a rychlost cca 25, to mi stačí,... jenže není výhled a z mého baráku nebude lepší, a oni nebudou stavět kvůli mě nový vysílač)
poradil bys mi prosím konkrétně, když tu nemám cetin kolem baráku, co jsem v dnešní době vyřídit za 300kč jako nový zákazník? dal bys mi prosím konkrétni tip nebo nabídku?
děkuji
ernie: koukám na tu nabídku O2. Vidím tu nabídku na pevný a bezdrátový internet. Ale postup přes O2 je takový, že nejdříve to chce ověřit dostupnost a potom vybrat z nabídky, a po ověření dostupnosti mi ta nabídka bezdrátu zmizí (np ten Rychlost 50 Mb/s za 449kč)
tak tomu nerozumím proč to nejde, když to je bezdrát...to by mělo jít všude ne?
@daciak Když ti jedou data na mobilu, jak píšeš, tak by musela jet i na bezdrátovém modemrouteru. Je to principielně stejné.
Prostě, když máš mobilní signál, tak máš i internet.
Vyzkoušej udělat z mobilu acces point a připoj na něj wifinou notebook. Musí to jet. A tak tedy na modemu se simkou jen připojíš LAN kabely.
možná svitla naděje a možná by šlo natahnout datový kabel do baráku
nicméně jsem nenašel za 50Mb/s lepší cenu než 450kč/měsičně. Více rychlosti mi netřeba ale lepší cenu bych uvítal. Dá se najít levněji? Jablunkov a okolí... děkuji za pomoc
Mám pevný internet vzduchem S (t-mobil) bez závazku 20/5 za 400 Kč měsíčně po splacení modemu tuším stovka to byla na dva roky, mám to už dlouho a stačí mi to, šlape to perfektně, vysílač nedaleko. Nějakých 50 Mbps je pro mé surfování úplně zbytečné. Modem je uvnitř domu na okně-bez nějaké antény, dosah po celém domě skvělý, nic neřeším. Předtím jsem měl ufona, jak rozjeli 3G t-mobil hned jsem přešel k nim, ufoun byl tragéd. O2 jsem zkoušel a mělo výpadky, jako ostatní místní wifiny. Takže tak
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.