Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

UBlock origin - načtení www bez vybraného elementu

Od: vikos® odpovědí: 7 změna:

Ahoj všem,

prosím o radu zkušenější - v práci nám na hlavní stránku intranetu nasadili vánoční motiv s padajícími vločkami. Vzhledem k tomu, že pro mě je to příliš rozčilující a rušivé, chtěl bych načítat stránky bez tohoto prvku.

Prvně jsem žádal naše adminy, zda je nějaká možnost vypnutí ale bez úspěchu a tak bych chtěl toto odstranit pomocí uBlock. Našel jsem si ve zdrojovém kodu "vadný" element" a rád bych nějak zajistil, jak tento prvek vložit do blokátoru, aby jej automaticky blokoval při načtení stránky. Věděli by jste prosím někdo, jak toho docílit?

Prvně jsem jej zkoušel jsem vybrat pomocí "kapátka" ale toto úplně nefunguje, je nastaven jako pozadí a kdy jej vyberu, tak přijdu o veškerý obsah :-/

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

samozřejmě že jde, oblíbená prasičina některých webů je, že zablokují scrollování při cookie nebo jiném dialogu.

Na to existuje řešení (pokud nestačí zablokovat daný skript):
web11.cz,web2.cz##body:style(overflow: scroll !important )

a kdanýmu problému

##body:style(background: red !important )

Poznámka: zápis s doménami před je již uložený ten v seznamu filtrů, druhý příklas je v okýnku kapátka - doména se tam přidá automatícky, tlačítko náhled to hned káže(ne doménu, ale změnu jak se filtr projeví. Jenom pozor, ne vždy ta ukázka tlačítkem Náhled funguje, například u toho scrollování ne vždy )

Přípapadně upravit dle sebe: možná má background HTML místo body a možná červená bude poněkud rušivá

hodnocení

Děkuji, vypadá to nadějně :) Sic se mi to ještě úplně nepovedlo ale trochu mě to navedlo a snad to nějak dokopu k výsledku :)

mathew
hodnocení

0x
To, že přijdete o všechen obsah je celkem logické. Ten Ublock je totiž dělaný na blokování reklam a reklamy běží obvykle z jiného serveru než, který chcete zobrazit a proto to ve vašem případě nebude fungovat. Vy totiž blokujete server, ze kterého chcete, ale i číst obsah. No jelikož obojí je nejspíš i napsaném stejným kódem tak to blokátor nedokáže rozpoznat a blokuje vše.
Možná by nějaký nastavít šel, ale lepší bude se domluvit s adminy. Kromě toho máte vůbec právo tam něco takového instalovat?
hodnocení

Ono to nějak půjde :) Jen nejsem v tomto natolik zdatný abych si to přesně upravil :-/ Už se mi v něm, různým hledáním, povedlo zablokovat kde co. Ale s tímto typem prvku, který bych potřeboval odstranit, jsem se setkal poprvé a zatím se mi jinde postup nepovedlo najít :-/

Ale pokud se mi to povede a tady nebude odpověď, tak info doplním, ať třeba jiným pomůže :)

Obávám se, že tomu mathew nerozumíš, to co popisuješ je moc není pravda ani kousek. Nemusí vůbec blokovat url, ale skrývat prvky.

pc
hodnocení

0x

Jestli to v tomto případě pomůže nevím, ale dělá se to tak, že pravým tlačítkem kliknete na to, co chcete zablokovat a vyberete z možností "Zablokovat prvek".

hodnocení

Toto právě nejde, je to nastaveno jako pozadí a přes x pokusů se mi to nepodařilo samostatně vybrat, aniž by to nezablokovalo vše ostatní:-/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]