Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nějaký programátor co umí s Cečkem

Od: typkon001 odpovědí: 6 změna:

Zdravím je tady nějaký programátor co umí v Cečku. Narazil jsem na 1 problém co se týče čtení a výpisu ze souboru a už si fakt nevím rady. V podstatě když chci číst několik čísel co mám v každé řadě ze souboru.txt uložené, tak mi to vždy špatně vypíše v terminálu, prostě nějaké čísla, které ani nechápu jak se tam vzala. Zkoušel jsem to přečtení ze souboru funguje dobře, ale jak se to má vypsat tak to je v predli, jak na terminál nebo do druhého souboru, furt to neukazuje to co by mělo z toho souboru,ze kterého to čte.
Mohl by prosím někdo napsat na email a zkusit se na to mrknout. Moc bych to ocenil.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

1) Ten email co jsi zadal při vyplňování dotazu je neveřejný, kromě admina ho nezná nikdo, je to tam napsané
2) Když sem nahraješ kód, ukázkový soubor a screenshot výstupu, tvoje šance na zodpovězení dotazu jsou tak 10x větší protože když se budou možné řešení komunikovat veřejně tak se rychleji odfiltrují ty nefunkční a nikdo kdo přijde později se nimi nebude ztrácet čas

hodnocení

4x

napiš na stackoverflow.com

typkon001
hodnocení

Tady je muj email: dennynuli8@gmail.com

hodnocení

0x

Hádal bych, že jsi nealokoval paměť a proto se ti přepisuje něčím jiným.

kmlinux.fjfi.cvut.cz/...

hodnocení

0x

V textovém souboru je text, Řetězce. Stringy. Není problém v převodu na čísla?

mll
hodnocení

0x

Já bych tipoval problémy s konverzí. Musíte to číst správně. Je rozdíl, jestli čtete binární čísla nebo text, který představuje čísla. A céčko vám v tom nijak nepomůže, když to dáte číst jako čísla, on prostě vezme ten obsah a dá ho do čísel (ostatně to udělá i kterýkoliv jiný jazyk, když čtete textový soubor jako binární), takže když tam máte 4 a čtete int8 tak dostanete 52. A asi si domyslíte, co se stane, když čtete vícebajtovou proměnnou.

Při příponě txt bych očekával čísla v podobě textu. Pak nesmíte číst čísla, ale musíte číst text a ten teprve konvertovat (mám pocit, že céčko to dokáže v jednom kroku, ale klidně bych to rozdělil nejdřív na přečtení textu s kontrolním výstupem na terminál a pak konverzi a zase kontrolní výstup na terminál).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]