Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows11 ignoruje nastavený timeout spořiče obrazovky

Od: karelovator odpovědí: 2 změna:

Ahoj, prosím o radu. Chtěl jsem na novém NTB Lenovo rozjet autorizaci čtečkou prstu, nastavil jsem prsty a od té doby mám problém s dobou, kdy se ntb samovolně vypne obrazovka.

V nastavení systému jsem nastavil vypnutí obrazovky (spořič) při nečinnosti na 30 minut. Takže pokud nechám stát ntb na stole, musí se obrazovka vypmnout až po 30 minutách a neexistuje, aby se vypla dříve. Pokud to udělá, je tam nějaký problém a je potřeba ho opravit. To fungovalo v pohodě, než jsem přidal otisky prstu.

Po tom zprovoznění fingerprintu ten debilní OS udělal to, že stačí jedinou minutu nic nedělat, obrazovka se trochu přizatmí a když okamžitě nepohnu myší, vypne se cca za 2 sekundy obrazovka.

Když pak pohnu myší, ukáže se zamykací obrazovka a chce HESLO, ani nanabídne ten přidaný fingerprint.

Co je tam špatně, kde vypnu tu krátkou prodlevu před tím, než se systém sám zamkne?

Nikde se to na dobu prodlevy před autozamknutím neptalo, nevím kde to nastavit.

Vypadá to, že nějaká rádoby bezpečnostní funkce ignoruje nastavení spořiče a systému, to potřebuju vypnout.

NTB je úplně nový Lenovo T16 AMD s Win11 23H2.

Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podíval bych se do toho obslužného programu, té čtečky otisků prstů.

Asi přidaná nějaká ochrana.

hodnocení

0x

A nenastavovalo se to něco jako uživatel a něco jako admin?

Nastav si to všechno znovu s oprávněními správce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]