Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je lepší zůstat u W10 nebo přejít na W 11?

Od: bart odpovědí: 17 změna:
17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tj
hodnocení

2x
Win 10 jsou podobnější Win 7, které byly moje srdcovka a držel jsem je i chvíli po skončení podpory (stejně občas nějaká ta nejdůležitější záplata ještě přišla, i když bylo už po podpoře). Ale byl jsem donucen (kompatibilita SW) přejít na Win 10. Win 11 má přítelkyně na NB a mě osobně to připomíná trochu kopii jablek (předem říkám, že jsem nastavení neprolézal, nevím jestli se to nedá nějak změnit), která se mi vážně nelíbí, takže pokud Win 12 budou v podobném duchu, asi budu v pr***, jelikož Linux vážně nechci.

*smich* A víš, že Unix systémy jsou nejdéle používané a nejrozšířenější? Klony Unix: Linux (nejprofláklejší), Apple, Android (na mobilech), AndroidTV v televizorech, Android infotainment - palubní desky aut, BSD ...

ml1

Linuxu se nebojte, neni to zase takový strašák.

Co jsem četl, tak v 11 ubyla další spousta nastavení. V desítkách už je normální, že si nemůžete moc měnit vzhled systému - taková ta nastavení barev všeho, která tu s náma byla od 3.01 (ne-li dřív) až do sedmiček v desítkách prostě nejsou, prostě máte na výběr světlé a tmavé a víc nic. V jedenáctkách prý už ani nejde šoupat s hlavním panelem, je napevno dole na obrazovce.

@ml1 Nemáte pravdu... barvy šly nastavit v desítkách a jde to i v jedenáctkách (viz příloha). Jestli někdo tvrdí, že to nejde, tak jen neví kde to najít.

A co se týká Linuxu... nemusí to být jen o strachu z něj. Pro spoustu lidí je Linux nevhodný. Typicky třeba pro počítačové hráče.

Je lepší zůstat u W10 nebo přejít na W 11?

hodnocení

2x
Záleží na použití, jestli potřebuješ jen lehkej internet, jdi do linuxu.

111®
hodnocení

1x
Ne každý plech je vhodný na vyšší Win.

safra
hodnocení

1x

Já prozatím zůstanu na počítači u W10. Když jsem ho minulý rok skládal tak jsem zkusil nainstalovat W10 fungovalo to pak ze zvědavosti W11 a bylo to pomalejší ano mám slaboučky na dnešní poměry procesor, ale i tak takže jsem se vrátil k W10 a zůstanu u toho.

Na notebooku mám W11 takže ho tam nechám, ale noťas je spíš na filmy než cokoli jiného a je na něm vypnutá většinu času i wifi

Desítky jsou stabilní, jedenáctky stále překopávají. Hlavně u 11 lidé zažívají hororové situaci s drivery/ovladači hardwaru. Microsoft letos (?) změnil systém údržby HW a vše dle diskusí zůstalo napůl nedotažené u ovladačů pro HW.

hodnocení

1x

Aktuálně máte jaký systém? Win7? Pokud budete muset modernizovat PC, tak jděte rovnou do Win11.

Pokud máte aktuálně Win10 a nemáte nějaký zásadní problém, tak u nich zůstaňte. Jistli jen máte nějaký pocit, že nemáte doma to nejnovější a že vám něco utíká, tak rovnou ten pocit v sobě zaduste. Je bezpředmětný. Win11 vám nic nového, až na sofistikovanější sledování uživatelů, NENABÍDNOU. Jen vám to zbytečně zpomalí starý HW.

hodnocení

0x
To zase bude hejtu.:-D
Já mám Windows 11 a jsem spokojenej.

Já mám WIN 7 a lituju,že kvůli ovladačům staršího HW nemůžu používat XP. Před pár lety jsem si sice pořídil noťas s WIN 10 kvůli bankám, protože vyhrožovaly, že se sedmičkami končí, nicméně zatím skončila jen jedna. Na nic jiného (jen na tu jednu banku) WIN 10 nepoužívám - musel bych zahodit tiskárnu a skenr. O řadě užitečných, ale nefunkčních programů ani nemluvím. Pochybuju, že by mi WIN 11 nabídly něco natolik užitečného, abych si kvůli tomu kupoval nový PC.

Naštěstí mně funguje jak tiskárna tak i skener a to nemám nejnovější.

hodnocení

0x

Každý jsme jiný. Někomu se líbí to, jinému ono... někdo má rád 60tá léta, někdo 90tá, někdo to považuje za pravěk. Spousta lidí žije s XP (proklínané jako extrémně padavé) a nedá na ně dopustit. W7 má stále miliony uživatelů. Na W10 jsem přešel jen kvůli pracovnímu NTB.

Každý přechod na novější OS může mít riziko ztráty ovladačů pravěkých tiskáren, skenerů či videokamer. Sice to lze vyřešit, ale kdo nemá problém, neřeší ho.

ml1

To je právě největší průšvih windowsů, že nerespektuje to, že každý jsme jiný (nejen co se týká vkusu, ale taky co se týká použití konkrétního stroje) a snaží se vnutit to samé všem.

W10 mám na pracovním notebooku, ale jinak jedu v linuxu. Na starších počítačích mám sedmičky, XP a dokonce jedny dvoulitry (to byla taková ta betaverze XP; kupodivu některé věci jsou tam stejně jako v desítkách; holt vývoj směřuje do kruhu).

kmet
hodnocení

0x

Srdce: W10 (btw podpora ještě nezkončila), rozum: W11.

bart
hodnocení

Já mám taky win 10 64 bit. a jsem spokojenej,uvidíme.

hodnocení

0x

Dlouhá léta jsem byl spokojen s Win10 a do jedenáctek se mi nechtělo. S nákupem nového počítače přišly předinstalované jedenáctky, tak jsem je tam nechal a jsem s nimi spokojen. V práci jsme letos také přešli na jedenáctky. Je to jen o zvyku a spousta věcí se dá přizpůsobit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]