Krásný den. Jdu si pro radu.. Často jsem mimo domov a když doma nejsem, tak tam internet nepotřebuji. Když doma jsem, tak ale internet využívám na více zařízeních. Některá z nich potřebuju mít připojený přes kabel. Mám tedy pro telefon neomezený datový tarif. A na telefonu nepřetržitě zaplý hotspot. Mám tam bezpečné heslo a výdrž baterie mně netrápí. A doma mám Raspberry pi, které se automaticky připojí ma můj hotspot, jakmile jsem s telefonem v doasahu. A signál pak sdílí přes ethernet kabel do WiFi routeru na který jsou připojeny všecky ostatní zařízení (něco přes wifi, něco přes kabel..) Chtěl bych se optat, jestli někoho nenapadá, jak do toho implementovat pi-hole, ideálně tak, aby to mělo vliv i na můj telefon ... Případně pokuď někoho napadá, jak tohle vyřešit jinak.. Cílem je neplatit za internet dvakrát...
AdAway jde i bez root přístupu. Funguje podobně jako PiHole pomocí blacklistu, pokud nemá root tak předstírá že je VPN. Mělo by to fungovat i na zařízení na hotspotu ale to nemůžu ověřit.
Jinak pokud je rootnutý telefon tak to vypadá že jde nainstalovat i přímo Pi-hole na Android. Ale myslím si že první možnost je jednoduší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.