Nejste přihlášen/a.
Tady se píše, že kabel USB A-A může odpálit USB porty. Vyrábí se ten kabel s chipem nebo co mám shánět? Žádný kabel USB bridge jsem nenašel! Chci propojit PC s ntb tak abych mohl např. zálohovat data, překopírovat apod. ntb je na internet, PC na práci a zálohování dat.
Žádný kabel USB bridge jsem nenašel!
A víte proč? Protože to nemá žádný smysl. Propojení jen dvou zařízení,
LAN znamená síť na malém území, není tam nic o použité technologii, zda to bude WiFi nebo Ethernet.
Jak už v jedné odpovědi je, nasdílíte si disky a máte hotovo.
Jak si vytvořit domácí síť
dsl.cz/...
To nebude fungovat, USB kabel je na pripojenie periferii, nie dvoch pocitacov medzi sebou. Ak kabel, tak pre pocitacovu siet a k tomu nejaky maly switch. V dnesnej dobe ale nerozumiem, preco takto? To tie zariadenia nie su v internete na domacej wifi? Potom ziadny kabel nepotrebujete, staci nastavit zdielanie disku.
Jednak LAN je pomalý má přenos jen 10.25 MB/s. Zadruhé PC je připojené přímo k modemu od poskytovatele internetu. Wifi zapnu jen kvůli tomu NTB, nechci aby se mi např. soused připojoval do sítě proto jsem ji měl vypnutou a nemám wifi přijímač v PC. Považuji to za bezpečnější. Wifi musím zapnout, protože nemám kabel k tomu druhému ntb, jen k PC. Sice bych si kabel zvládl připojit, ale nemám koncovky a dvě koncovky samostatně na LAN mi nikdo neprodá. Ale říkám, já bych to chtěl přes USB je to vyšší rychlost, nechápu jak to někdo může tahat přes síťovku. Tak jsem třeba na netu a stáhnu na ntb 4-20 GB instalačku. A chci to ale nainstalovat na PC... Nebo cokoliv stáhnu musím to tahat přes LAN a není to hned. Budu čekat jak dlouho dva dny než se to přesune?
Četl jsem toto a vypadá to, že jiná možnost než přes LAN není. To by znamenalo koupit síťovky 2x1000 mps k připojení přes USB 2.0. To by mělo mít ~4-5x vyšší rychlost. 3.0 se tam nepodporuje.
Mate v tom hokej a nezmyselne paranoje o napichnuti na wifi. Ak tie pocitace nie su nejake predpotopne kusy, tak aj cez wifi to pojde rychlostou, aku cez usb nedosiahnete. Neriadte sa teoretickou max prenosou rychlostou, u vas bude rychlost limitovana procesorom, diskom a operacnym systemom, nie fyzickym rozhranim.
Nejake externe sietove karty do usb tiez nie su prave cesta k velkej rychlosti.
Píše, že tam má USB 2, ale není USB 3, takže předpotopní to není, ale nejlepší roky to má už dávno odsloužené.
Koncovky na eternet kabel (RJ45) vám prodá kde kdo za pár kaček gme.cz/..., samotný kabel taky, stejně jako kleště, ale ty jsou dražší. Nicméně není problém koupit.
A ještě jednodušší je koupit kabel i s koncovkama od krátkých czc.cz/... po dlouhé, výběr je veliký, taky to prodává kde kdo a nemusíte si to nacvakávat sám. (Ne, že by to nešlo, ale napoprvé se to nemusí podařit a ty kleště jsou drahé, pokud těch kabelů chcete jen pár)
Používal se specielní USB-kabel s adaptérem, jinak by se zničily porty USB. Zde pozůstatek. Dnes se užívá síť:
a) propojení přímo ethernet káblem (kdysi byl nutný křížený kabel, dnes by to ethernet-porty měly poznat a ošetřit)
b) využije se domácí router (sdílení)
c) jak již uvedeno od @peter " ...nejaky maly switch"
d) jiné - dosti divoké jako využití Bluetooth (spárování) a podobně
Návodů na netu plno, jen si dohledat pod hesly jako "propojení dvou počítačů".
To je prča, článek je "How to connect ... in 2023 a jsouscreenshoty dialogů z xpček.
Stejně nějaký 20 let starý intel pentium dual core /co ani nezná usb 3.0/ se může na gigabit dívat z rychlíku maximálně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.