Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu udělat upgrade pc?

Od: johny* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli mi stačí upgradnout jen grafickou kartu k tomuto pc? alza.cz/... Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hernipcolomoc
hodnocení

3x
Krásný den.
Záleží co od toho očekáváte a jaký je rozpočet...
Osobně bych jako nejvhodnější řešení vyděl výměnu za RTX 3070 8gb.
Oproti stavající 2060 bude narůst ve výkonu cca 40%. Dokonce je asi o pětinu silnější, než 4060. A na bazaru se dají sehnat za 5-6000Kč.
Je to to nejsilnější, co ten procesor jakš-takš ještě zvládne.
Pokuď by jste chtěl něco silnějšího, tak už by to chtělo nový procesor, a v tom případě už by to asi stálo i za výměnu základní desky..

hodnocení

0x
A jak to máme vědět?
Na co PC budete používat? Jako že si tento PC koupíte a hned budete měnit GK?
Nebo to myslíte nějak úplně jinak?
johny*
hodnocení

Hraju CoD MW3, a chtěl bych dokoupit jen grafickou kartu abych to utáhl. TAk abych nemusel kupovat celého Compa.

alan
hodnocení

0x

Já si myslím že ano, ale nevím jistě. Pokud budou pasovat sloty tak by neměl být problém. Záleží také na výkonu zdroje, pokud je slabý např 450W tak se může stát že při maximálním výkonu procesoru a karty se vypne. Stačí vypočítat celkový výkon všech pc komponentů+grafické karty a pokud bude nižší než zdroj tak by to mělo být ok.

johny*
hodnocení

zdroj je 650w. a třeba 4060 by to mohlo utáhnout?

alan

Díval jsem se na 4060 8gb a spotřeba je nastavena na 115W, grafická karta ve Vašem pc má celkovou spotřebu 280W. Záleží jakou přesně grafiku chcete koupit a pak vypočítat celkovou spotřebu. Např. i5 10400F ´má spotřebu 105W. Pokud napíšete jakou přesně kartu chcete tak se na to můžu podívat. Chci se jen zeptat, vypnul Vám někdy z přetížení zdroj při hraní nebo stahování, ale myslímsi že zdroj máte optimálně výkonný komponentům. Pokud ale budete investovat do karty, tak pořídit už i do budoucna silnější zdroj by nebylo na škodu.

johny*
hodnocení

Super děkuji moc. Myslel jsem si že bych to rozšířil o tuto grafickou kartu. alza.cz/...

johny*
hodnocení

jinak se mi nikdy nevypnul PC.

alan

Vaše pc by tuto kartu mělo zvládnout má totiž jen o něco vyšší spotřebu jako ta vaše původní. Jinak bych doporučil koupit výkonnější zdroj např. pro další upgrady. alza.cz/...

hodnocení

0x

stojí vám za ty peníze navýšení "výkonu" grafiky? Grafiku původní za cca. 5tis v akci nyní prodáte možná za 3... nová bude 8tis - narvat do staré krabice s ne moc dobrým procesorem v podstatě ten samý HW nevidím jako smysluplný upgr.

doplněno 29.11.23 09:04:

prodal bych to (teď před vánocema bude hlad po "levných herních" ) a koupil komplet nový

johny*
hodnocení

Právě proto se ptám jestli to má cenu nebo k tomu popřípadě dokoupit třeba procesor. Nebo jestli se vyplatí rovnou celý PC

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]