Nejste přihlášen/a.
zdravím, prosím poraďte.
Zkusil jsem Linux Mint ale mi nevyhovuje. Vracím se na W10, snažím se sformátovat disk ale zůstal na něm jeden oddíl na který z winů nemám přístup.
Když tento disk nechám jako druhý v počitači tak nejdřív z tohoto disku najede GRUB, musím zadat exit a až pak najedou winy. Zkusil jsem jej připojit i přes USB, bez úspěchu.
Ve správě disků hlásí že je v pořádku jako EFI ale nemá přirazené písmeno a žádné volby (formát atd) nereagují.
Čím tento disk kompletně sformátovat včetně zbylého systémového oddílu EFI?
děkuji
Nejedná se o oddíl/partition:
- oddíl se systémem k instalaci
nebo
- rezervovaný oddíl systému Windows (SRP)?
Jak píše Ben - Gparted Live spuštěný z externího nosiče (bez běhu Windows) např. z USB-flešky je spolehlivé řešení na formátování oddílů (komplet zpracování oddílů/partitions). Ale myslím, že přesně nerozumíte systému zavaděčů, tak si něco nezničte. Mějte externí zéluhu svých dat. ?
Zdravím, obnovuji starý dotaz.
Problém je zde znova. Párkrát jsem použil linux mint, vypadalo to ok, ale dnes se něco kouslo a nejdou instalovat aktualizace. Ptal jsem se na fóru linuxu ale rada taky neřeší problém.
Už jsem se definivně rozhodl že Linux NE, disk chci využít na data ale nevím jak na něj. Poslední rada zde taky nepomáhá. Na konci se ptá který disk a vrátí mě na volbu disku. Poradíte?
děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.