Nejste přihlášen/a.
zdravím, prosím poraďte.
Zkusil jsem Linux Mint ale mi nevyhovuje. Vracím se na W10, snažím se sformátovat disk ale zůstal na něm jeden oddíl na který z winů nemám přístup.
Když tento disk nechám jako druhý v počitači tak nejdřív z tohoto disku najede GRUB, musím zadat exit a až pak najedou winy. Zkusil jsem jej připojit i přes USB, bez úspěchu.
Ve správě disků hlásí že je v pořádku jako EFI ale nemá přirazené písmeno a žádné volby (formát atd) nereagují.
Čím tento disk kompletně sformátovat včetně zbylého systémového oddílu EFI?
děkuji
Nejedná se o oddíl/partition:
- oddíl se systémem k instalaci
nebo
- rezervovaný oddíl systému Windows (SRP)?
Jak píše Ben - Gparted Live spuštěný z externího nosiče (bez běhu Windows) např. z USB-flešky je spolehlivé řešení na formátování oddílů (komplet zpracování oddílů/partitions). Ale myslím, že přesně nerozumíte systému zavaděčů, tak si něco nezničte. Mějte externí zéluhu svých dat. ?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.