Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna RAM + SSD

Od: skodys odpovědí: 9 změna:
Zdravím, známý chce upgradovat tento ntb Lenovo G50-30 jako jsou RAM ze 4GB na 8GB. Dle Lenovo stránek má dva sloty(jeden zaplněný). Stačí tedy koupit ten samý 4GB k dosáhnutí 8GB nebo je lepší koupit rovnou jednu 8GB Ram a vyměnit za stávající?
Pak výměna HDD za SSD, stačí mu prej 500GB a koukal jsem že stačí jen vyměnit za stávající plus pak doinstalovat Win10.
PS: Dole jsou odkazy na jednotlivé díly které bych koupil(napětí sedí) ale chci se nejdriv poradit. Nikdy jsem ntb nerozebiral ale necemu uz rozumim
Díky
Notebook : pcsupport.lenovo.com/...
Ram 8GB : alza.cz/...
Ram 4GB : alza.cz/...
SSD: alza.cz/...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Prvně bych se podíval, jestli je tam 1x 4 GB, nebo 2x2 GB.
Jinak zrovna před pár dny jsem toto prováděl na T420. Jednu ze dvou 2GB jsem nahradil 8GB, takže je tam 10 GB. SSD disk jsem naklonoval přes USB adaptér. Nic jsem nemusel instalovat, jen jsem disky prohodil a noťas se chová jako nový.
skodys
hodnocení

Co jsem se dival ntb podporuje max 8GB Ram, ale ok, kouknu pod polstar jak je to rozmistene. Jinak budou sedet komponenty?

Pokud ntb podporuje 8GB, pak dost často nevezme 1x8 GB, ale jen 2x4 GB. Alespoň takovou zkušenost mám u starších ntb.

hodnocení

4x

Vážně do toho chce dávat peníze?

Já bych to nedělal...

skodys
hodnocení

Na to jsem se neptal, je to jeho věc. Taky to má jen na faktury a emaily, jinak na nic. A kupovat kvuli tomu novy ntb kdyz normalne funguje je podle me blbost..
jirib
Hlavně to dát zase do původního stavu.
Pokuď se to podaří,bez zásahu servisu...jinak elektroodpad a koupit koupit něco novějšího...přechod z 8.1 na 10-ky,uvidíte,jak ovladače...

hodnocení

0x

Sousedka má tento notebook (tedy jen 2GB RAM). Vyměnil jsem ji tam ukrutně pomalý HDD za SSD a jede to. Ale procesor je tragický. V benchmarku má jen cca 1200 bodů. Můj 12 let starý CPU i5-2500k má skoro 4x tolik. Raději bych koupil repasovaný notebook s o dost lepším výkonem.

skodys
hodnocení

On nepotrebuje vykon, ma to jen na par faktur a emaily. Nic jineho nepotrebuje

hodnocení

0x
Musite se kouknout co ma notebook za rozhrani. Sata, m2 sata, m2 nvme... Pak musite koupit disk se stejnym rozhranim. V tomhle pripade nejspis obycejny sata disk, 2.5 palce. U ram musite vedet co je to za typ, ddr3, dd4... A obcas se muzou vyskytnout problemy s kompatibilitou i pres jinak spravny typ pameti. Ale toho bych se nebal
Jestli nechcete instalovat vse znovu, starý i novy disk dejte do stolniho pocitace a naklonujete, jen si musíte dat pozor ktery disk je zdrojovy a ktery cilovy.
A samo, musi tam bejt volne misto, disk asi vymenite za novy, na pamet volny slot

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]