Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klonování disku M.2 na SSD

Od: zent odpovědí: 17 změna:

zdravím, mám v počitači nějaký disk M.2 1T a chci jej naklonovat na SSD disk 1T. Je sice o něco pomalejší ale nevadí.

Je to možné anebo se to popere? Případně jsou zde nějaké záludnosti? Pojede systém z naklonovaného disku když bude jinak připojen?

děkuji za názory.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

3x

Naklonovat půjde. Z pohledu počítače ty disky jsou stejné. Pozor na to, že kapacita (v tomto případě 1TB) nemusí být vždy úplně stejná do posledního kilobajtu. Předpokládám, že jestli bude SSD trošku menší, že to klonovací program zjistí, oznámí a dá možnost uživateli klonování nějak upravit (vypuštění klonování přebytečného volného místa apod.)

zent
hodnocení

děkuji, ještě budu očekávat jestli to z klonu nabootuje.

lmgify

V BIOSu nastavit správné pořadí hledání bootovacího disku, pokud ten původní M.2 zůstane v PC.

hodnocení

0x
Obcas naklonovany disk nemusi nabootovat..
askubuntu.com/...

zent
hodnocení

dobrý den,

děkuji všem za rady, klonování se povedlo, bootuje z nového disku ale mám ještě jeden dotaz. Po klonování na novém disku se objevil ještě jeden disk ve kterém je adresář EFI . Je z TC nepřístupný a nejde s ním nic dělat. Je nazván jako disk který jsem zadal pro klonování ( C - X ) Je možné se jej zbavit anebo je to daň za klon? V liště TC je označen jako X a občas se mi stane že na něj omylem kliknu, pak se točí kolečko a musím TC shodit čemuž bych chtěl zamezit.

lmgify

> na novém disku se objevil ještě jeden disk ve kterém je adresář EFI . Je z TC nepřístupný

To zní divně. Jak víš, že je tam ten adresář?

Odstranění nechtěného disku, resp. oddílu (partition) na disku:

Spusť Cmd jako Admin:

diskpart

list disk

select disk číslo

list partition

select partition číslo

delete partition

exit

zent
hodnocení

pokusil jsem se využít návod ale nevím dál... jaký disk zvolit abych něco nenaboural, podle čísla se neorientuji

Klonování disku M.2 na SSD
lmgify

Postupně zvolit a nechat si zobrazit oddíly na všech discích a měl by tam být jeden té zobrazované velikosti 96MB a nebo s písmenkem X:.

select disk číslo

list partition

select disk jiné_číslo

list partition

select disk ještě_jiné_číslo

list partition

atd.

zent
hodnocení

díky za reakci, povedlo se mi i přes správce poněkolikáté otevřít "disk" nebo co to je.

přikládám sken

Klonování disku M.2 na SSD #2
Klonování disku M.2 na SSD #3
lmgify

Vypadá to jako původní skrytý záchranný disk (oddíl) Windows?

zent
hodnocení

lze jej vymazat a jak? případně jaké mohu očekávat následky? možno by stačilo zakázat jeho zobrazování..

lmgify

Nevím, k jakému účely to tam je.

Jak to vymazat je v příspěvku z 22.11.23 03:38.

Na disku je jen 26,7MB dat. Co takhle před smazáním udělat jeho image (kopii) a ten uložit na C: jako každý jiný běžný soubor?

1111
Pokud Tě ten disk tak dráždí, tak mu ve Správci disků odeber písmeno. Pak se již nebude zobrazovat.

zent
hodnocení

to mi nedovolí...

zent
hodnocení

ve správci disků není

1111

Jak není, pokud je vidět v TC, tak musí být vidět i ve správě disků.

zent
hodnocení

děkuji všem za rady, vyřešeno novým klonem..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]