Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mam dotaz ohledne port forwardu.Spíše jsem se chtěl zeptat jestli mi to bude fungovat.
Na internetu jsem se dočet že pro Port Forward je potřeba mít veřejnou IP,ale doted newim jak se to pozna
Vím jen že v sítovém nastavení Windows to ukazuje IP 192.168.21.226 - coz je asi neveřejná jak jsem se dočet na internetu
Zkoušel jsem na www.mojeip.cz zjistit svou IP a napsalo mi to:
(Vaše IP adresa je 85.132.172.20)
(Vaše Hostname je 85.132.172.20)
Ale v sítovém nastavení mám 192.168.21.226
Kdyz zadam 85.132.172.20 Tak mi nejde internet
Veřejnou IP jsem potřeboval na to,abych mohl na svem PC mit svuj web + server na hru SA-MP která používa port 7777.
Na internet jsem pripojen prez Switch (Na kterém asi Port Forward nepůjde,nemůžu se ani dostat k jeho nastavení) Asi proto že už je to stary model a dnes se už nevyrábí. WWW výrobce (www.mr-connect.com) jsem nenalezl.
A tak jsem se rozhodl že si koupím router abych si mohl udělat ten Port Forward v admnistraci routru.
Na internetovém obchodě jsem si jeden vybral,ale nevím jestli to bude fungovat a tak jsem se chtěl zeptat tady,jestli by tento router fungoval na Port Forward.
Tady je link na ten router alza.cz/...
A ještě jsem se chtěl zeptat proč když dám do prohlížeče www.whatismyip.com(zobrazí 85.132.172.22)
a www.ipchicken.com(zobrazí 85.132.172.17) nebo www.mojeip.cz (zobrazí 85.132.172.19) Proč to zobrazuje jinou IP než je na www.mojeip.cz a zda mi kvuli tomu můžu mít problém s Port Forwardem.
Děkuji za odpověd)
Na svém domácím PC máš neveřejnou adresu. Adresa 85.132... je už veřejná. Na zařízení, které tuto adrsu má je třeba nastavit Port Forward, což jižmůuže být záležitost tvého poskytovatele internetového připojení. Nákup routeru ti tvůj problém nevyřeší.
Šlo by to bez něj, pokud se dostaneš na zařízení, které má tu veřejnou adresu a nakonfiguruješ ho. Přístup na něj ale bude zaheslován.
Nevíme jaké máš připojení na internet takže nelze říci nic konkrétního. Spider má pravdu. U tebe to vidim asi tak že máte na baráku switch a všicí jste přes něj napojení na poskytovatele, ať už tam bude router nebo apčko tak k němu nemáš přístup a na tom to vázne.
Pokusy s nastavováním ip rovnou vzdej, první router který budeš mít v cestě tak tě odmítne- nebude tě znát páč ip kterou jsi napsal jako veřejnou má přinejlepší na své wan straně... Kontaktuj tedy poskytovatele buď s žádostní o nasměrování portů a nebo poptat se jak by to bylo s veřejnou ip adresou pro tebe, pak by jsi mohl využít svuj router...
Děkuji za rady moc jste mi pomohli.Už jsem napsal mail poskytovateli s žádostí o Port Forward.
doplněno 08.04.09 22:00:Odpověd od ISP jsem ještě nedostal,ale na internetu jsem se dočet že většina poskytovatelu ten port forward neumožnuje
Doma máme 2 pc napojené na switch.
A žádné kabely k nám nevedou,myslim tím pevnou linku.
Máme na sřeše nějaký výsílač a na půdě bednu velkou jako pc možná trochu menší a to je vše.
A tu jsou výsledky přez www.speedtest.net
[URL=http://www.speedtest.net][IMG] speedtest.net/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.