Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zakázat přechod na w11

Od: quest odpovědí: 15 změna:

aktualizace mi nutí přejít na w11. Doposud jsem měl volbu "zůstat na W10 ale teď už ta volba v nabídce není. Je nějaká možnost zakázat přchod na W11? Hry a další ptákoviny které vychvalují v nabíce mě nezajímají a win účet nemám.

Poradíte jak tuto jejich vnucovačku odstranit? Nerad bych aby příští spuštění compu najelo do w11 !

moc děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Tadyxje návod. Ale je otázka, jestli jste si nevzpomněl už příliš pozdě.
instaluj.cz/...
quest
hodnocení

díky, zdá se že se operace povedla, kdy pacient umře uvidíme...

Mám 2 staré tiskárny a skener, byl jsem rád že jsem je rozchodil ve w10, ve w11 už bych musel asi navštívit SD.

kdosi
hodnocení

2x

Byly doby, kdy věc, kterou jste si koupil, vám patřila.

Já už dávno přešel na Linux a věci se mi updatujou jen tehdy, když jim to výslovně přikážu a jenom ty, kterým to přikážu.

Ale nic mi nebrání provozovat i aplikace, které byly z distribuce vyřazeny jako obsolete třeba i před více než 10 lety - a protože mám i zdrojáky, tak si je můžu po libosti upravit i sám, pokud se mi zachce. *frajer*

hodnocení

0x

Byly doby kdy dělníci rozbíjeli stroje protože jim brali práci.

Když mám nějaké zařízení, chci aby se chovalo tak, jak chci já a ne jak chce někdo jiný. Pokud budu chtít ve své dílně vrtat ruční vrtačkou, je to moje věc a nikdo nemá právo mi ji sebrat a vnutit mi elektrickou. My jsme se bohužel v případě mnoha zařízení dostali do stavu, kdy zařízení. jako je mobil, nebo PC jsou sice naše, ale už nám není dovoleno rozhodovat o tom, jak se budou chovat. Tedy například už nám bylo plíživě odepřeno právo zakázat aktualizace. Já s tím také nesouhlasím. Uvedu běžný konkrétní případ, kdy si člověk koupil mobil s funcí automatického nahrávání hovorů, (pro mě, sklerotika, nutnost), a po aktualizaci je mu tato funce zakázána. Co nás čeká dál? Koupíte si kalhoty a v rámci aktualizace vám za půl roku odpářou kapsy, protože by v nich čmoudi v Británii mohli nosit nože?
quest
hodnocení

souhlas, já to vidím stejně *palec2*

amos445

Mám na to podobný názor. K tomu bych ještě doplnil další poznatek. Naučím se například pracovat s internetovým bankovnictvím a po dvou letech to celé změní. Koupím si novou televizi a je zde všechno jinak. Mobil, tablet to samé. Instalace programu, nové funkce, jiný styl ovládání v "modernější" aplikaci... Problém není v jedné změně dané aplikace nebo aktualizace jako takové, ale valí se toho na nás stále více ze všech stran a zjišťuji, že přestávám stíhat. Změna hesel, propojení s bankou, instalace doplňků atd. Časově to začíná být neúnosné a možná se dočkáme doby, kdy o víkendu místo odpočinku budeme svůj volný čas věnovat jen těmto věcem.

Ony by se změny daly pochopit, kdyby nám něco přinášely. Ale já se cca od WinXP a Androidu 4 nemohu zbavit dojmu, že jsou to jen změny pro změny a z 10 změn je 1 pozitivní, 6 o ničem a 3 negativní. A vše se jen zbytečně šíleně nabaluje a roste HW náročnost.
jano123

Súhlasím s názormi, niekto sa nám systematicky sa vnucuje,

pritom čisti peňaženku, vymýva mozok, a predpisuje pomaly

čo si dáme na raňajky...*bezim*

Vážení. Začínal jsem na Win Vista , Win 8 , Win 10 a ted už rok na Win 11. Mám chytrý telefon , internetové bankovnictví , platim telefonem. A je mně 75 roku. Člověk je tak starý jak daleko to dopustí. Počítače ,telefony nemohou být vyráběny aby jim polovina národa nerozuměla a nepochopila ovládání. Je to velký byznys.

kmet
hodnocení

0x

Nejvíc mi ve W11 vadí nemožnost neslučovat ikony otevřených programů. Každý program, nehledě na počet jeho oken je jen jedna ikona *zed* je to asi 10% zbytečných klikání navíc

krtek6

to si děláš srandu, že to tam je*ee* teda není...já to slučování ikon na hlavním panelu bytostně nesnáším

Prý se to UŽ testuje, nějaká beta verze už by to měla umět. :-D
krtek6

a já jsem si myslel, že pravidlo "pokud něco funguje, zrušme to"...je výsada čechů...evidentně u nich nějakej pracuje

111®
hodnocení

0x
Se mě aktualizovaly w10 a v ovladacich panekech nedrží rozkliknute velké ikony, jen ty společné, vzdy se ti to vrátí po zavření. Nevte co s tim?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]