Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počítač pro 3d renderování v blenderu pod 40K

Od: mireknovak* odpovědí: 2 změna:
Ahoj, už chvíli se rozhoduji jaký optimální komponenty si pořídit pro PC do 40 000kč a zaměřené na 3d rendering v blenderu (a samozřejmě i to hraní, ale na hraní náročný nejsem). Rozhoduji se dobu jestli GPU mám brát od nVidie (cuda) nebo koupit třeba AMD s opencl. Hledal jsem že pro dobrý rendering je potřeba alespoň 12Gb VRAM a frekvence víc jak 18MHz. No, mám vyhlídnuto pár favoritů, ale potřebuji vědět jaké komponenty by byly optimální pro výkon, co by jste mi doporučili.
CPU jsem myslel že Ryzen 5 7600x stačí a mezi GPU mám vyhlídnuto pár, jako např: GeForce RTX 4070, GeForce RTX 3080 Ti, ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070Ti, Sapphire PULSE RADEON RX 6700 XT, a nebo klasická známá GeForce RTX 3090. Poradí mi prosím někdo? Za jakékoliv rady, připomínky a klidně i vídky budu velmi vděčný. Díky, hezký den.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

S konkretnima komponentama o kterych pises uplne neporadim, ale obcas neco rendruju v KeyShot na workstation s CPU Intel Xeon W-2225 4.1GHz, GPU Nvidia RTX A4000, RAM 32GB.

Na staticke rendery je to v pohode, ale na animace bych rekl, ze je to hranicni.

Na to co potrebuju mi to staci, ale pokud bych to mel mit jako hlavnejsi a castejsi napln prace, urcite bych koukal mnohem vyse.

Cenove je samozrejme uz i tohle mimo tvuj pozadavek, ale aspon pro predstavu.

hodnocení

0x

Co jsem koukal na doporučeý HW pro Blender¨, není to zase taková kosmická věda.

Ale protože konkrétně nedokážu odpovědět (byť si myslím, že do 40tis Kč to v pohodě poskládáte), zeptal bych se na nějakém diskusním fóru, kde se tímto SW zabývají:

blender.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]