Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hotspot nebo LTE modem?

Od: vikos® odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

budu delší dobu trávit na místě, kde je horší dostupnost nějakého "pevného" připojení k internetu a tak budu využívat mobilní. Mám datovou SIM s dostatečným limitem i samostatný telefon, který můžu využít pro hotspot.

Má nějaký smysl pořizovat samostatný LTE/5G modem? Přináší nějakou výhodu oproti hotspotu na mobilu?

S hotspotem mám zkušeností relativně dost ale s LTE/5G modemem prakticky žádnou a přemýšlím nad tím, zda má smysl do toho peníze investovat.

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Výhody modemu žádné nevidím, zvlášť když mobil navíc už máte. Jen u některých mobilů může být omezený počet wifi zařízení připojených k hotspotu (většinou 8).
Doma jsme fungovali na telefon s datovou SIM + hotspot skoro tři roky, než jsme pořídili pevný internet, a naprosto bez problému :)

hodnocení

1x

Můj telefon, když není nikdo připojený tak hotspot zruší.
To samé udělá pokud je hotspot aktivní delší dobu (i když je někdo připojený).
Takže je to na zvážení, zda toto vadit nebude.

Modem pojede stále, ale 5g varianta nebude za pár stokorun z druhé ruky tak jako LTE varianta.

To automatické ukončování se dá snad na všech telefonech (jasně, můžou být i výjimky) zakázat. Stačí se podívat do nastavení hotspotu.

hodnocení

0x

dovolím si nesouhlasi za mě modem je lepší

Tak jste mohl svoji odpověď trochu rozvinout. Samozřejmě že má modem více možností nastavení, ale běžný uživatel, který prostě potřebuje připojit druhé zařízení na internet, je zpravidla vůbec nevyužije.

hodnocení

0x

Pokud máte LTE/5G mobil, pak není co řešit a srovnávat.

Na chatě jedu celé léto s NTB přes mobil LTE/4G hotspot s neomezenými daty a jsem spokojený.

hodnocení

Děkuji za reakce a potvrzení mé domněnky, že by to byla zbytečná investice :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]