Nejste přihlášen/a.
vada biosu, vada desky, vada zdroje, vada spínače ON-OFF ... a další možnosti
když umíte experimentovat s biosem, určitě zvládnete i toto:
- vytáhnete z desky všechno - zapojíte jen desku a pokud má deska možnost napojení na monitor - bude tedy zapojen zdroj, deska s procesorem...
postupně budete dodávat - RAM - zapnout, vypnout.. - Grafika, - disk -
Takovéhle legrácky způsobují vadné kondenzátory. Ale může to být samozřejmě i cokoliv jiného.
Kouknul bych na desku, jestli nejsou nafouknuté (nebo vyteklé). Pokud jsou, je to jasné, pokud nejsou, nemusí to nic znamenat (kondenzátor může stát za nic a přitom se to na něm pozná jen měřením). Teda setkal jsem se už i s opakem, kondenzátoy nafouknuté, ale veškerá měření (včetně měření svodu při plném napětí) říkala, že jsou v pořádku.
Takže to je můj první typ, kondenzátory na desce nebo ve zdroji (varianta zdroj je příznivější, zdroj se mění snáz než deska).
Mimochodem něco podobného dělá počítač, co mi tu zbyl po kolegovi, ale ten má na inventární kartě rok zařazení 2004 takže ho asi jen nechám vyřadit, protože už má své odslouženo.
Něco je špatně. To pípání se ti pokouší sdělit, co to je. A protože já to neslyším, buďto to budeš muset lépe popsat, nebo se podívat na tohle a pokusit se závadu identifikovat. Jak starý je ten PC a zdroj v něm? Pokud jsi před tím, než to začalo, nic s hardwarem počitače nedělal, tak bych odhadoval, že nejspíš umírá zdroj.
Z toho mého odkazu ti to nic nepřipomíná? Je to do nekonečna se opakující pípání, nebo nepřetržitý zvuk? Každopádně obojí by ukazovalo na závadu zdroje nebo základní desky. Kdyby to byl nepřetržitý zvuk, pak by to mohla být i vadná klávesnice (pokud ti na některé klávese neleží cihla a nedrží jí zmáčknutou).
Otevři ten PC - vypnutý a odpojený od sítě - a podle rady ostatních rádců se podívej na kondenzátory na základní desce - nechceš tam vidět něco takového, jako je na fotkých ZDE.
No nazdar! To na fotkách mi nepřipadá jako lepidlio z výroby. Ostatně, podle těch kusů hliníkových chladičů strategicky umístěných hned vedle kondíků, se divím, že vydržely tak dlouho. Teoreticky by se ty kondenzátory daly vyměnit, ale pokud si to nedokážeš udělat sám, nebo nemáš v okolí někoho, kdo by to to udělal, pak se oprava v servisu nevyplatí. Snad bys sehnal přes bazar nebo aukro základní desku pro stejnou patici a procesor, ale nemáš nejmenší záruku, že také rychle neodejde. Repasovaný počítač s minimálně roční zárukou vyjde na skoro stejné peníze.
To je samozřejmě na Vás. Asi nic náročnějšího neděláte, tak je to OK.
Baterii v základní desce jste již měnil?
PC jste uvnitř čistil?
nevim: Nevím, proč jsi to nenašel, ale vím, že google jen v češtině vygeneruje více, než dva miliony výsledků:
A máte možnost zkusit jednotlivé komponenty měnit? Nějaký stejně starý PC a zkusit jinou GK, jiný zdroj..., paměti.
Podle těch fotek to nevypadá na lepidlo z výroby. Ale přehlédl jsem, že to není deska, ale že jsi rozebral zdroj a ty fotky jsou z něj. Tak to je ta lepší závada - stačí koupit nový zdroj a vyměnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.