Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamená symbol + u USB portu

Od: 1392 odpovědí: 13 změna:
Dobrý večer, chtěl bych se zeptat, co znamená symbol + u USB portu. Je to klasické USB 2.0 a na internetu jsem o tom symbolu nic nenašel.
doplněno 09.11.23 20:00: A ještě by mě zajímalo, proč jsou v tom USB portu ty 4 díry? Ty USB totiž běžně nemá.

Co znamená symbol + u USB portu

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x
Obecny znak označujici usb porty

Logo USB nemá symbol +

Co znamená symbol + u USB portu #2
1392
hodnocení

Já vím, že běžné USB nemá ještě navíc symbol + ani další čtyři díry (USB 3.0 to ale není). Proto se ptám, co ten symbol a ty díry navíc znamenají.

hodnocení

1x

Myslím, že to neznamená vůbec nic. Mám tu starý Dell 6400 a ten má toto označení také na všech konektorech USB včetně konektoru USB PowerShare. Navíc má kombinovaný konektor eSATA/USB a v něm má opěrná destička také díry. Je to jen způsob konstrukce.

kare
hodnocení

0x
Nás by zase zajímalo co je to za značku a typ? :)
Pravděpodobně se bude jednat o napájecí USB, které umožní vyšší proud, popřípadě napětí.
PS: IBM mělo patentované USB+.
doplněno 09.11.23 20:20: @karen:Proud při vypnutém počítači se označuje bleskem.
@1392:Extanza má klasické USB 2.0, možná tedy dovolí vyšší proud. Víc bych zatím nehledal.
karen
To není žádný standardizovaný označení, pokud to není to IBM
Může tam jít proud i při vypnutém notebooku, nebo to může být USB 3.0, nebo tam může jít více proudu než původně standard 0,5A
Já mám v notesu dva porty USB 30 a jeden port USB 20
1392
hodnocení

Je to notebook Acer extensa 5620Z. Myslím, že je starý přibližně 14 let, v té době to byl jeden z nejlevnějších notebooků vůbec. USB 3.0 to taky není, protože to by v té době u tak levného notebooku nebylo.

kmet
hodnocení

0x

Vidím, že je to hodně starý ntb a tipuju tedy že se to týká posílení napájení kvůli externím 2,5 diskům.

hodnocení

0x

Jaké čtyři díry? Myslíte tohle?

USB 3.0 SuperSpeed

Co znamená symbol + u USB portu #3
1392
hodnocení

Vypadá to dost podobně, v mém portu jsou ale jen díry čtyři. Notebook navíc nemá USB 3.0 ale jen 2.0
Co znamená symbol + u USB portu #4

Jo - vidím čtyři kontakty nahoře a čtyři dole.

Takže jsou tam 4 kontakty a to dole jsou přítlačná perka ...

Co znamená symbol + u USB portu #5

hodnocení

0x

Je tu ještě takový obrázek, odsud. Další teorie, těch symbolů USB je více... a ještě pár zajímavostí a končím..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]