Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook nejde vypnout ani uspat

Od: popopopo® odpovědí: 10 změna:

Ahoj.Nový notebook Lenovo V15 G4 AMN. Windows 11 Pro

Už od koupení nejde vypnout ani uspat.Nastavil jsem všechno podle starého notebooku který fungoval normálně.Po vypnutí vypínačem nebo v nabídce Start po pár vteřinách zase naskočí. Když v nabídce Start zvolím režim spánku,jakoby se uspí,kontrolka bliká jako by spal ale druhý den ráno je skoro vybitá baterie,takže uspaný není.To samé i po zavření víka i když mám nastavené po zavření uspat.Zkoušel jsem všechno možné v nastavení a nic nepomáhá.

Než ho budu reklamovat třeba někdo poradí co s tím.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pc
hodnocení

1x

V napájení nastavte při stisku tlačítka zapnutí/vypnutí, úplné vypnutí, ne spánek.

Zkuste vypnout stisknutím ALT+F4.

Dlouhé držení tlačítka zapínání NTB nevypne?

hodnocení

Zkusil jsem to nastavit na vypnutí ale nepomohlo to. V podstatě nepomohlo nic,řešil jsem to i s technickou podporou Lenovo,na dálku to zkoušeli a ani oni to nedokázali opravit. Doporučili mě poslat NTB do servisu.

hodnocení

1x
Jak už tu bylo zmíněno- podržet zapínací tlačítko, ale dlouho- 20-30s dokud se nb nevypne. Většina lidí ho jen uspí. To fungovat musí. Pokud se zapne i tak, hledat bych wake on funkce v BIOSu.
hodnocení

Dostal jsem radu podržet tlačítko 65s,ani to nepomohlo.Zítra jede do servisu.

hodnocení

0x

laptopmedia.com/...

baterii vyjmout, zapnout bez baterie

doplněno 09.11.23 18:38:

áha -"než budu reklamovat"- to znamená neotevírat - rovnou reklamovat

doplněno 09.11.23 20:20:

v tom odkazu je demontáž na daný typ - ale jestli je to jiná verze netuším... předpokládal jsem, že podle značky a čísel, které tu tazatel uvádí, se jedná o tento typ.

Vyndat se dají všechny - demontáží - stačí 5 šroubků... ale záleží pak na tom, jak je postavena záruka a jestli je třeba nějaký šroubek přelepen s textem "porušením nálepky ztrácíte záruku".

Z dnešních notebooků už většinou baterie vyjmout nejde.

hodnocení

Baterie fakt nejde vyjmout...

jk2021
hodnocení

0x

V druhé části dotazu si zjevně si pletete režim spánku (notebook zůstane pod proudem aby nedošlo k vymazání dat načtených v RAM, tudíž se baterie stále aktivně vybíjí) s režimem hybernace (data z RAM se uloží na disk a notebook se úplně vypne).

pip
hodnocení

0x

Servis nebo reklamace?

hodnocení

Autorizovaný záruční servis Lenovo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]